Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Valitud töövõtja ringtee dünaamilise liiklusjuhtimise ja veoautode parkla uuringuks ning ringtee lahenduste eelprojekti koostamiseks. Tööde lõpp juulis 2020.

06. veebruar 2020
Jaanuari lõpus sõlmis Maanteeamet Tallinna ringtee E265 ITS projekti "Dynamic traffic and truck parking management" uuringu ja eelprojekti tegemise lepingu Roadplan Oü ja Warren Concrete Oü-ga, kes osutusid avatud riigihanke edukateks pakkujateks. Lepingu maksumus on 87 000 eurot ning selle raames koostatakse detailne uuring, et välja töötada Tallinna ringtee kilomeetritele 0-30 dünaamiline liiklusjuhtimine ning veoautode parkla parkimissüsteem, mis oleks integreeritud Maanteeameti liiklusjuhtimiskeskusega. Samuti koostatakse eelprojekt Tallinna ringtee kilomeetritele 0-30, kus esitatakse optimaalne ITS lahenduste valik ja asukohad.
Uuringu ja eelprojekti valmimise tähtaeg on juuli lõpp 2020.
Projekti käigus paigaldatakse TEN-T võrgus olevale Tallinna ringtee kilomeetritele 0-30 targa tehnoloogia (ITS, Intelligent Transport Systems) lahendused liikluse juhtimiseks, seireks ja liiklejate teavitamiseks ning rajatakse nutikas (tark ja turvaline) veoautode parkimisala.
Euroopa Liidu üks eesmärk on luua tihedam turvaliste veoautode parkimisalade võrgustik. Sellest saavad kasu (veo)autojuhid, transpordiettevõtted, ekspediitorid, logistikud ning kogu ühiskond läbi juhtide, kauba ja transpordivahendite turvalisuse tõstmise. Lisaks võivad sellised rajatised avaldada märkimisväärselt positiivset mõju liiklusohutusele hästi puhanud ja stressivabade juhtide näol.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Projekteerimine
Briefcase
+372 55 67 1983 info@roadplan.ee
Briefcase
Warren Concrete OÜ, Harkujärve, Harku vald
info@warren.ee
Tellija
Briefcase
+372 620 1200 info@transpordiamet.ee
Map-pin

Asukoht

km 0-30
HARJUMAA, Eesti
km 0-30 Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Uuringud
Blueprint

Omadused

Tööde lõpp juuli 2020
Maksumus 87 000 €