Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Selgunud kultuurikeskuse hoone ideekonkursi võitja. Järgmisel aastal plaanitakse alustada kultuurikeskuse hoone projekteerimisega, projekt plaanitakse ellu viia 2023 aasta jooksul.

15. oktoober 2021
Maardu uue kultuurikeskuse hoone ideekonkursi võitja on DOKK Architects OÜ eskiis KOOSKÄIM. Žürii liikmete sõnul õnnestus võidutöö autoritel põimida esinduslikkust argise asjalikkusega – tegemist on hea ja Maardut linnalises kontekstis kõnetava lahendusega. Hoone plaanilahendus on funktsionaalne ning fuajee on esinduslik ja muljetavaldav, avatud õhuruumiga ja trepistikuga. Välisruum on detailselt läbi lahendatud ning on paljude erinevate kasutusvõimalustega ja tegevustega, hoonele juurdepääsu suunad on loogilised ja hästi lahendatud. Hoone arhitektuurne lahendus on ümbritseva maastikulahendusega heas kooskõlas ning sobitub ümbritseva hoonestusega. Sobivas mastaabis amfiteater ja turuplatsi sidumine tervikusse on õnnestunud ja hea võte.
Konkursi lähteülesande kohaselt peab kultuurikeskuses olema suur saal (ca 400 inimesele), väike saal (ca 100 inimesele), koreograafia saal, koorilaulusaal, laulu/tantsustuudio ruumid, orkestri/bändiruum/pillihoidla, huviringide ruumid (min 2 ruumi), multifunktsionaalsed ruumid Maardu kultuuriseltside kasutuseks (min 5 ruumi), samuti kohvikuruumid ja Maardu muuseumi ruumid (ca 100 m2). Kultuurikeskuse suletud netopind on ligi 2800 m²
Uus kultuurikeskus hakkab paiknema Karjääri 4 kinnistul olemasoleva Rahvamaja asukohas. Järgmisel aastal plaanitakse alustada kultuurikeskuse hoone projekteerimisega ning projekt plaanitakse ellu viia 2023 aasta jooksul.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 606 0702 linnavalitsus@maardu.ee
Projekteerimine
Briefcase
+372 5511658 info@dokkarchitects.com
Map-pin

Asukoht

Karjääri 4
MAARDU, HARJUMAA, Eesti
Karjääri 4 MAARDU, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Pindala netopind ca 2800 m²