Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Plaanis on olemasolevas hoones rekonstrueerida ruumid lasteaia tarbeks.

03. detsember 2015
Plaanis on lasteaia rajamine olemasolevasse hoonesse. Suur-Sõjamäe 10A hoones paikneb käesoleval hetkel Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor. Tulenevalt kooli ja lasteaia ruumivajaduste muutusest on käesoleva projektiga lahendatud toimiva lasteaia ümberpaigutamine uutesse ruumidesse.
Antud hoone koosneb kolmest mahust – peamise suur maht ning selle tagakülje keskel olev tiib (korpus A) on muinsuskaitselise väärtusega. Tagakülje idapoolne tiib (korpus B) on hilisem juurdeehitus, millel puudub säilitamisväärtus.
Tulenevalt lasteaia ruumiprogrammist ning olemasoleva hoone ehituslikust seisundist, on käesoleva projektiga ette nähtud juurdeehituse (B) lammutamine ning selle asemel rajatakse tänapäevastele nõuetele vastav hoonekorpus, mis on oma olemuselt kokkusobiv olemasoleva muinsuskaitselise hoonega. Uues tiivas hakkavad paiknema kaks lasteaia rühma- üks rühm esimesel ning teine rühm teisel korrusel, kolmas korrus ühendatakse kasutuselt olemasoleva õppehoonega. Kaks lasteaia rühma paigutatakse säilitatavasse hoone tiiba (korpus A), milles viiakse läbi põhjalik rekonstrueerimine koos põrandate kõrguste muutmise ning aknapõskede laiendamisega esialgsele kujule. Lasteaia administratiivsed ruumid ning söökla ja võimlemisruum paigutatakse olemasoleva hoone põhimahus soklikorrusele; võimlemisruumi ja sööklat kasutatakse ka lasteaia väliseks huvitegevuseks (muusika- ja liikumistunnid, kunstiklassid jmt).
Kahe hoonetiiva (A ja B) vahele rajatakse köetud klaasfassaadiga korpus C, millesse tuleb lasteaia peasissepääsu tambur ning fuajee. Mõlemasse rühmakorpusesse (A ja B) paigutatakse trepid, mis võimaldavad vertikaalset liikumist ühes hoonekorpuses asuvate rühmade ning üldkasutatavate (söökla, võimlemine) ruumide vahel.
Linnavalitsusele on esitatud taotlus projekteerimistingimuste saamiseks.

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 620 7530 info@ulemistecity.ee
Projekteerimine
Briefcase
+372 640 3950 info@nordprojekt.ee
Map-pin

Asukoht

Suur-Sõjamäe 10a
TALLINN, Eesti
Suur-Sõjamäe 10a Eesti
Hard-hat

Tööd objektil