Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Kehtestatud tööstusalade üldplaneering.

14. oktoober 2015
Tallinna Linnavolikogu kehtestas Lasnamäe tööstusalade üldplaneeringu. Üldplaneering hõlmab ala, mis jääb Peterburi teest lõuna poole, hõlmates Lasnamäe linnaosas Ülemiste, Sõjamäe ja Väo asumites paiknevaid peamiselt tööstus- ja ettevõtlusalasid. Peterburi teest põhja poole jääva elamualade arengusuunad on määratud 2010. aastal kehtestatud Lasnamäe elamualade üldplaneeringus.
Lasnamäe tööstusalade üldplaneering täpsustab ja osaliselt muudab Tallinna üldplaneeringut Lasnamäe tööstusalade planeeringu piirides. Üldplaneering loob aluse linnaehitusliku arengu suunamisele, olles edaspidi lähtedokumendiks detailplaneeringutele, projekteerimistingimustele ning taristu kavandamisele. Üldplaneeringu elluviimine tagab linnaosa ruumilise arengu eesmärkide saavutamise, milleks on tänavastruktuuri korrastamine, piirkonna vajadustele vastava ühistranspordivõrgu arengusuundade kindlaksmääramine, maksimaalse logistilise kasumlikkuse eelise edasiarendamine, rohevõrgustiku toimimise põhimõtete kujundamine koos selleks vajaliku maa reserveerimisega ning territooriumi funktsioonide mitmekesistamine. Üldplaneering määrab kindlaks uute magistraaltänavate ja nende tähtsamate sõlmpunktide asukohad.
Üldplaneering aitab kaasa kogu Tallinna säästlikumale arendamisele, luues soodsad tingimused suure hulga töökohtade rajamiseks uute mitmekesisemate äri-, tootmis- ja laondusettevõtte näol linna territooriumile elukohtade ja ühissõidukiliinide lähedusse.
Üldplaneering aitab eesmärkide täitmisele kaasa maakasutuse suunamisega, sh teedevõrgustikuga seonduva logistika ja liikluse, tehnovõrgu vajaduste väljaselgitamise ja parendamise meetmete ning vabade maa-alade edasise kasutuse määramisega.
Paralleelselt üldplaneeringuga koostati ka Lasnamäe tööstusalade üldplaneeringu keskkonnamõju strateegiline hindamine (KSH). KSH koostajaks oli Ramboll Eesti ASi töörühm ning aruandes esitatud tulemuste alusel on Lasnamäe tööstusalade üldplaneeringut täiendatud. Üldplaneeringu KSH aruande koostamisel osalenud eksperdid tõid välja, et peamised planeeritaval alal ilmnevad negatiivsed mõjud on auto-, rongi- ja lennuliiklusest tingitud müra ja õhusaaste ning alal toimuva tegevuse mõju põhja-, pinnaveele ning pinnasele ja rohealadele, samuti keskkonna vähene atraktiivsus. KSH analüüsist järeldub, et enamik negatiivsetest mõjutustest avaldub vaid lähiperspektiivis, kaugemas perspektiivis vähenevad tööstusalale ja selle lähiümbruskonnale avalduvad intensiivsed mõjud märkimisväärselt. Pikemalt ette vaadates on paljud üldplaneeringus kavandatud tegevustega kaasnevad negatiivsed mõjud oskuslikult ja üldplaneeringus välja toodud põhimõtteid arvestades leevendatavad ning muudetavad positiivseteks mõjudeks. Keskkonnaamet Harjumaal (endine Harjumaa Keskkonnateenistus) kiitis KSH aruande heaks 12. mail 2011.
Üldplaneeringu materjalid on kättesaadavad Tallinna Linnaplaneerimise Ameti kodulehel www.tallinn.ee/ehitus või elektroonilises Tallinna õigusaktide registris  https://oigusaktid.tallinn.ee .
Lasnamäe tööstusalade üldplaneeringu koostamist korraldas Tallinna Linnaplaneerimise Amet.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Keskkonnamõjude hindamine
Briefcase
+372 664 5808 info@skpk.ee
Keskkonnamõjude hindamise algataja
Briefcase
+372 640 4572 keskkonnaamet@tallinnlv.ee
Tellija
Briefcase
+372 640 4375 tlpa@tallinnlv.ee
Map-pin

Asukoht

Lasnamäe linnaosa, TALLINN, Eesti
 Lasnamäe linnaosa, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil