Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Käesoleval aastal on plaanis jätkata töid rannas ja selle lähialal.

27. veebruar 2017
Viimsi vallavalitsusel on kavas jätkata töid Haabneeme rannas ja selle lähialal ka käesoleval aastal. Käesoleval aastal on plaanis jätkata randa viiva Kesk tee rekonstrueerimistöödega alates Lepa tee ristmikust kuni rannani. Rajatakse vajalikud kommunikatsioonid, sademeveekraavi pannakse toru, sõidutee saab uue asfaltkatte, laiendatakse Kesk tee lõpus asuvat parklat, juurde tuleb kolm kohta.  Lisaks paigaldatakse tee ja rannaala äärtesse valgustid. Kesk tee kõrvale sanglepiku parki rajatakse randa suundujatele 3 m laiune jalgtee, mis lõpus (peale parkla ja rannahoone mahasõite) muutub kogu sõidutee laiuses jalakäijate alaks. Praegu tee lõpus asuv väikene müügikiosk teisaldatakse ning rajatava Haabneeme rannahoone ja Kesk tee 20 asuva rannarestoran Puri vaheline ala kaetakse kivisillutisega ning sinna paigaldatakse ka pingid ja lillevaasid. Seoses Haabneeme rannahoone valmimisega on kavas uuendada ranna mänguväljakut – ümber paigutada ranna mänguväljaku elemente ning neid samal ajal remontida ja osaliselt välja vahetada. Samuti paigaldatakse ranna-alale prügikaste juurde.
Käesoleval aastal on plaanis koostada projekt Kesk tee pikenduse laudtee rajamiseks (olemasoleva kitsa laudtee asemele 7 m laiune laudtee, millel on ka valgustus) kuni vana muulini ning muuli renoveerimiseks jalakäijate vaateplatvorm-muuliks, millel asuvad piirded ja kuhu on paigaldatud pingid. Projekt koos eelarvestusega valmib sügiseks. Perspektiivis on laudtee ja muul renoveerida.
Samuti on lähiaastatel kavas rajada ranna teenindushoone, kus asuksid ranna tualetid, vajadusel duššid, riietusruumid, saun (talisuplejatele), rannavalve ruumid (olemasolev torn on amortiseerunud) jm vajalikud teenused. Hoone on kavas rajada praeguse Kesk tee 20 hoone asemele, nõnda et üheskoos moodustaksid rannahoone ja teenindushoone ühtse ja tervikliku kompleksi.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
Viimsi Vallavalitsus , Viimsi, Viimsi vald
+372 606 6805 info@viimsivv.ee
Map-pin

Asukoht

Haabneeme, Viimsi vald, HARJUMAA, Eesti
 Haabneeme, Viimsi vald, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Teekatted, asfalteerimine, teetööd