Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Keskkonnamõju hindamise programmi avalik väljapanek kaevandamisala laiendamiseks.

22. november 2012
Keskkonnaamet teatab Rapla maakonna Vigala valla Tõnumaa turbatootmisala maavara kaevandamise loa muutmise ning kaevandamise lõpetamisega kaasneva keskkonnamõju hindamise programmi valmimisest, programmi avalikust väljapanekust ja avaliku arutelu toimumisest.
ERA Valduse Aktsiaselts esitas Keskkonnaametile maavara kaevandamisloa nr Rapm-021 muutmise taotluse vähe- ja hästilagunenud turba kaevandamise laiendamiseks Tõnumaa turbamaardlas Tõnumaa turbatootmisala mäeeraldisel. Nimetatud mäeeraldis asub Raplamaal Vigala vallas Oese ja Tiduvere külade territooriumil katastriüksustel Tõnumaa turbaraba ja Märjamaa metskond 59. Taotlusega nähakse ette kaevandamisala laiendamist, kus mäeeraldise pindala on 341,24 ha senise 244,51 ha asemel (teenindusmaa pindala on 398,26 ha senise 304,13 ha asemel). Ühtlasi nähakse mäetöödena ette ka turba mehhaniseeritud kaevandamist. Maavara kasutamisaladeks on aiandus- ja põllumajandusturvas ning kasvusubstraatide valmistamine.
KMH programmiga on võimalik tutvuda avaliku väljapaneku perioodil 19. novembrist 2012 kuni 6. detsembrini 2012 tööpäeviti Keskkonnaameti Harju-Järva-Rapla regiooni Raplamaa kontoris (aadress Tallinna mnt 14, Rapla), ameti kodulehel www.keskkonnaamet.ee (Uudised & Teated - Keskkonnamõju hindamised) ning Vigala Vallavalitsuses (aadress Kivi-Vigala küla, Vigala vald, Rapla maakond) ja valla kodulehel www.vigala.ee.
Programmi avalik arutelu toimub 7. detsembril 2012 kell 11.00 Vigala Vallavalitsuses (aadress Kivi-Vigala küla, Vigala vald, Rapla maakond).
 

Objektiga seotud ettevõtted

Arendaja
Briefcase
Era Valduse AS, Märjamaa, Märjamaa vald
+372 482 1762 info@eravalduse.ee
Keskkonnamõjude hindamine
Briefcase
668 1011 info@steiger.ee
Map-pin

Asukoht

Märjamaa vald, RAPLAMAA, Eesti
 Märjamaa vald, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil