Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Kavas põhivõrgust sõltumatu elektrisüsteemi rajamine.

18. august 2021
PAKRI Teadus- ja Tööstuspargis hakatakse rajama põhivõrgust sõltumatut elektrisüsteemi, mis toidab ära kõik territooriumil tegutsevad ettevõtted. 1,2 miljoni euro suuruse teadusraha abil rajatav innovaatiline elektrisüsteem on tuleviku teema kindlasti ka laiemalt, näiteks korterelamute jmt puhul.
Järgmise kahe aasta jooksul rajatakse PAKRI Teadus- ja Tööstusparki innovaatiline elektrisüsteem, mis võimaldab teadlastel, ettevõtetel ning ka elektri lõpptarbijatel uurida, arendada ja katsetada uudseid elektrivõrgu seadmeid ning teenuseid.
Tallinna Tehnikaülikooli Targa linna tippkeskus viib läbi pilootprojekti „Energiavajaduse vähendamine mikrovõrkude ning energiasalvestite abil", kuhu on partnerina kaasatud Lääne-Harju vald. Pilootprojekti eesmärk on demonstreerida, kuidas energiasalvesti kasutamine ning tarbimise optimeerimine võimaldab vähendada vajalikku elektrivõrgu liitumisvõimsust. Samuti soovitakse projekti kaudu lihtsustada taastuvenergia lahenduste kasutusele võtmist, panustades seeläbi süsinikumahuka elektritootmise kärpimisse. Lääne-Harju vald valis lahenduse piloteerimiseks Paldiskis tegutseva PAKRI Teadus- ja Tööstuspargi.
Kogu projekti eelarve on 1,2 miljonit eurot ning selle käigus luuakse kohalikele omavalitsustele võimalused vähese vaevaga elektri mikrovõrkude ning suletud elektri jaotusvõrkude moodustamiseks. Lahenduse abil soovitakse lahendada energiavarustuse probleeme ning suurendada süsinikuneutraalse energia kasutuselevõttu.
PAKRI Teadus- ja Tööstuspargis on pidevas väljaehitamises 70 hektarit unikaalselt tarka tööstuslinna. Enam kui 20 000 ruutmeetrisel erinevas seisukorras tootmispinnal ning arendus- ja testimisalal tegutseb täna üle 37 tootmisettevõtte ja koostöös teadus- ja ärilinnaku Tehnopoliga pakutakse tugiteenuseid üle 35 rohetehnoloogia äriteenuste kliendile. Taastuvenergiat toodetakse pargis päikesest ja koheselt ka väiketuulikust. Rohkem infot Targa linna ideekonkursi kohta: taltech.ee/tarklinn
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Arendaja
Briefcase
+372 5216858 info@pakri.ee
*****
Briefcase
+372 679 0600 jaanus.saat@paldiski.ee
Map-pin

Asukoht

PALDISKI, HARJUMAA, Eesti
 PALDISKI, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Maa-ala 70 ha