Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Heaks kiidetud liivakarjääris kavandatava tegevusega kaasneva keskkonnamõju hindamise aruanne.

29. oktoober 2015
Keskkonnaamet järelevalvajana teatab, et  on heaks kiitnud Huntaugu liivakarjääris kavandatava tegevusega kaasneva keskkonnamõju hindamise (KMH) aruande. Aktsiaselts KUMARI esitas Keskkonnaametile maavara kaevandamise loa taotluse ehitusliiva kaevandamiseks Harjumaal Kuusalu vallas Külmaallika külas Huntaugu liivamaardlas Huntaugu liivakarjääri mäeeraldisel. Taotletav mäeeraldis pindalaga 13,59 ha (teenindusmaa pindala 13,90 ha), paikneb riigile kuuluval kinnistul Huntaugu liivakarjäär 6 (katastritunnus 35201:003:0270). Huntaugu liivakarjääri mäeeraldisel oli 16.03.2000 väljastatud Aktsiaseltsile KUMARI maavara kaevandamise luba nr HARM-036 (L.MK/318016) ehitusliiva kaevandamiseks kehtivusajaga kuni 16.03.2010. Maavara kaevandamise loa kehtivusaega on 19.11.2009 pikendatud viie aasta võrra ehk kuni 16.03.2015. Kuna karjääri varu on väljamata, taotleb Aktsiaselts KUMARI maavaravaru väljamiseks ning ala nõuetekohaseks korrastamiseks maavara kaevandamise luba Huntaugu liivakarjääri alale. Maavara kaevandamise loa kehtivusajaks taotletakse 15 aastat. Taotletava mäeeraldise piires kaevandatavat ehitusliiva on sobilik kasutada üld- ja teedeehitusel.
KMH aruandes võrreldi kahte alternatiivi, millest alternatiiv-1 on taotletav tegevus ja teine 0 alternatiiv ehk olukord, kui taotletavat tegevust ei realiseerita. Alternatiivide hindamisel osutus halvimaks alternatiiv-0, kuna avatud maardlas jääks suur hulk ehitusmaavara ressurssi väljamata. Parimaks alternatiiviks osutus alternatiiv-1, mis võimaldab väljata ressursi ning mille juures tuleb arvestada aruande peatükis 5 soovitatud leevendusmeetmetega.
KMH aruande ja selle heakskiitmise otsusega on võimalik tutvuda tööpäeviti Keskkonnaameti Harju kontoris, Viljandi mnt 16, Tallinn. Digitaalselt on heakskiitmise otsus ja KMH aruanne leitavad Keskkonnaameti dokumendiregistris aadressil http://sadr.keskkonnaamet.ee.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
Kumari AS, Kuusalu, Kuusalu vald
+372 607 2436
Map-pin

Asukoht

Külmaallika
Kuusalu vald, HARJUMAA, Eesti
Külmaallika Kuusalu vald, Eesti