Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Müüakse elamumaa kinnistud öko-küla rajamiseks.

11. aprill 2013
Müüakse elurajoon Kosel. Kehtestatud detailplaneeringu järgi on moodustatud 22 elamumaa kinnistut pindalaga kokku 36 000m², millele saab püstitada eluasemed 44-le leibkonnale. Kokku 4 eramut, 26 paariselamu korterit ja 12 ridamaja korterit, ühissaun, spordiväljakud ja tiik. Lisaks paikneb detailplaneeringu alal transpordimaa, maatulundusmaa, 2 tootmismaa kinnistut alajaamale ja jäätmehoidla maa kinnistud. Vajadusel saab rajada ühele nn paarismaja kinnistule lasteaia. Lasteaed paikneks puurkaevu kinnistu kõrval. Hoonestustihedust on võrreldes kehtestatud detailplaneeringuga suurendatud 100% kokkuleppel omavalituse esindajatega ning Kose vald on andnud muudatusteks põhimõttelise heakskiidu.
Välja on töötatud kogu küla konseptsioon, mille kohaselt on planeeritud külla rajada energiasäästlikud puitkarkassil moodulmajad. Küla üldise konseptsiooni alusel oleks energiatarve madal, kasutataks valdavalt soojust salvestava kamina küttelahendust koos nn õhk-õhk soojuspumbaga, mis koostoimel tagaksid madalad küttekulud. Kevad-suvine päikeseenergia müüakse elektrilevi vahendusel energiaettevõttele tagasi (projektis ette nähtud) päikesepaneelide abil. Sade- ja tarbevesi saaks suunata taaskasutusse. Keskmine planeeritud energiakulu elamuüksuse kohta aastas on 70KW/m2 kohta, millest 40-60% kaetaks halupuuga. Küla rajamisel on konseptsioonis järgida rangelt ühtset arhitektuurset joont nii elamute püstitamisel, kui piirete, kuuride ja haljastuse rajamisel.
Projektiga antakse kaasa geodeetilise ja geoloogilise mõõdistuse aruanded, siseteede- ja valgustuse ehitusprojekt, vee- ja kanalisatsioonitrasside detailplaneeringu sisene ehitusprojekt, ning detailplaneeringu sisene elektriprojekt, detailplaneeringu ala väline vee- ja kanalisatsioonitrassi ehitusprojekt Kose alevi veevärgiga ühendamiseks.

Objektiga seotud ettevõtted

Arendaja
Briefcase
+372 551 5130, +372 640 0350 info@hammerhead.ee
Pakkumise korraldaja
Briefcase
+372 641 0049, +372 56 22 8903 info@beneficto.ee
Map-pin

Asukoht

Kose vald, HARJUMAA, Eesti
 Kose vald, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil