Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Jäeti algatamata keskkonnamõju hindamine maanteelõigu remontimiseks ja kergliiklustee rajamiseks.

27. august 2014
Maanteeameti põhja regioon teatab, et eelhinnangu alusel on põhja regiooni ehitusvaldkonna juht jätnud algatamata keskkonnamõju hindamise "riigimaantee nr 20142 Alu keskuse tee km 0,0-0,7 remondi tehnilise projekti" projekteerimislahendusega kavandatavale tegevusele, kuna kavandatava tegevusega eeldatavalt ei kaasne olulist negatiivset mõju keskkonnale, inimese tervisele, heaolule ja varale ning kultuuripärandile.
Kavandatava tegevuse eesmärgiks on kõrvalmaantee nr 20142 Alu keskuse tee liiklusohutuse taseme tõstmine, jalakäijate ja jalgratturite eraldamine sõidukite liiklusest, tehniliselt optimaalse ja majanduslikult tasuvate lahenduste väljatöötamine koos tehniliselt vajaliku teemaa määramisega. Eesmärgi saavutamiseks on kavandatud remontida 0,7 km pikkune maanteelõik ning rajada Alu alevikus maantee äärde jalgratta- ja jalgtee. Sõidutee asukohta ei muudeta. Lisaks sõiduteele on projekteeritud mahasõitude, liikluskorraldusvahendite, truupide ja 2 bussipeatuse ehitus. Projekt arvestab INSENERIBÜROO URMAS NUGIN OÜ koostatud põhiprojektis "Alu pargi tiigid" (töö nr IB36-2/2012) projekteeritud töödega.
Tehnilise projekti koostamisel ja realiseerimisel arvestada järgnevaga:
- Teeprojekti ehitusfaasis koostada keskkonnajuhtimiskava ja järgida üldiseid keskkonnanõudeid;
- säilitada olemasolev kõrghaljastus võimalikult maksimaalses mahus, üksikpuude raiel tiheasustusalal lähtuda loodukaitseseaduse § 45 nõuetest ning Alu pargi tiikide raieplaanist
- Ehitusaegsed ajutised kontorid, laod, asfalditehased, töökojad, kütuse ja bituumeni hoidmise alad ning tee-ehitusmasinate parkimiskohad ei tohi olla rajatud kaitsmata põhjaveega aladele ning lähemale kui 50 meetrit kaevudest ja 100 meetrit looduslikest veekogudest. Nende käitamine peab olema korraldatud selliselt, et oleks välistatud saasteainete sattumine pinna- ja põhjavette, eriti tugevatel sajuperioodidel.
Otsustaja on Maanteeameti põhja regioon, Mäepealse 19, 12618 Tallinn.
Keskkonnamõju hindamise algatamata jätmise otsuse ja eelhinnanguga on võimalik tutvuda Maanteeameti kodulehel: http://www.mnt.ee/index.php?id=21872. Kontaktisikuks on Maanteeameti põhja regiooni planeeringute osakonna juhataja asetäitja Ave Ots, tel 630 4812, e-post: ave.ots@mnt.ee.

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 630 4800 info@pohja.mnt.ee
Map-pin

Asukoht

km 0,0-0,7
RAPLAMAA, Eesti
km 0,0-0,7  Eesti