Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Avalikustamisel turbatootmisalade korrastamisega kaasneva keskkonnamõju hindamise aruanne.

22. detsember 2017
Keskkonnaamet teatab Piilasoo turbatootmisala korrastamisega kaasneva keskkonnamõju hindamise aruande, Saikla turbatootmisala korrastamisega kaasneva keskkonnamõju hindamise aruande ja Kuumi turbatootmisala korrastamisega kaasneva keskkonnamõju hindamise (KMH) aruande avalikustamisest.
Piilasoo turbatootmisala asub Saare maakonnas endises Pihtla vallas Piilasoo kinnistul. Kavandatava tegevuse eesmärgiks on kaevandamisega rikutud ala korrastamine. Korrastamise objektiks on maavara kaevandamisega rikutud Piilasoo turbatootmisala, mille mäeeraldise pindala on 307,67 ha ja mäeeraldise teenindusmaa pindala 408,69 ha. Ala korrastatakse taastuvaks sooks, korrastatava ala veerežiim peab tagama soo taastumise ja taimestumise kiirendamiseks tuleb alale siirdada sugekihti.
Saikla turbatootmisala asub Saare maakonnas endises Pöide vallas Saiklaraba kinnistul. Kavandatava tegevuse eesmärgiks on kaevandamisega rikutud ala korrastamine. Korrastamise objektiks on maavara kaevandamisega rikutud Saikla turbatootmisala, mille mäeeraldise pindala on 130,91 ha ja mäeeraldise teenindusmaa pindala on 171,48 ha. Ala korrastatakse taastuvaks sooks, korrastatava ala veerežiim peab tagama soo taastumise ja taimestumise kiirendamiseks tuleb alale siirdada sugekihti.
Kuumi turbatootmisala asub Saare maakonnas endises Mustjala vallas ja Lääne-Saare vallas Kuumiraba kinnistul. Kavandatava tegevuse eesmärgiks on kaevandamisega rikutud ala korrastamine. Korrastamise objektiks on maavara kaevandamisega rikutud Kuumi turbatootmisala, mille mäeeraldise pindala on 112,6 ha ja mäeeraldise teenindusmaa pindala 159,92 ha. Ala korrastatakse taastuvaks sooks, korrastatava ala veerežiim peab tagama soo taastumise ja taimestumise kiirendamiseks tuleb alale siirdada sugekihti.
KMH aruandega on võimalik eelnevalt tutvuda 01.01-21.01.2018 Keskkonnaameti Kuressaare kontoris (Tallinna 22, Kuressaare) ja Keskkonnaameti veebilehel: https://www.keskkonnaamet.ee/et/eesmargid-tegevused/keskkonnakorraldus/keskkonnamoju-hindamised (Lääne regiooni KMH).
KMH aruande kohta ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi saab esitada kuni 21.01.2018 kirjalikult Keskkonnaametile (postiaadress Tallinna 22, Kuressaare 93819 või e-posti aadress laane@keskkonnaamet.ee).
KMH aruande avalik arutelu toimub 25.01.2018 kell 15.00 Keskkonnaameti Kuressaare kontori saalis Tallinna 22, Kuressaare.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
MV Turvas OÜ, KURESSAARE
+372 455 6631, +372 52 48 846 mvturvas@tt.ee
Keskkonnamõjude hindamine
Briefcase
668 1011 info@steiger.ee
Map-pin

Asukoht

SAAREMAA, Eesti
 Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Objektiga/dokumentidega tutvumine 01.01-21.01.2018