Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Riik toetab kergliiklusteede rajamist miljoni euroga.

16. veebruar 2022
Riik toetab Ida-Virumaal jalg- ja rattateede ehitust miljoni euroga. Toetust antakse projektidele, mille raames rajatakse eelkõige uus ratta- ja jalgtee või ehitatakse juba olemasolevad liikumisteed nõuetele vastavateks.
Toetatakse selliste ratta- või jalgteede rajamist, mida hinnanguliselt võiks ööpäevas kasutada üle 50 inimese.
Suurim toetus on 500 000 eurot, väikseim 50 000 eurot.
Raha saanud projektide ehitustööd peavad olema alanud hiljemalt järgmise aasta 1. aprillil ning objektid valminud 2025. aasta 30. juuniks.
Lüganuse vallas saab selle toetusega Kiviõli Püssiga ühendava kergliiklustee lõpuni ehitada. Eelmisel aastal kasutas vald riigi eraldatud koroonatoetust tee esimese etapi ehitamiseks, Kiviõlist Irvalani. Selle töö jaoks on ehitaja leitud ja projekt valmib lähikuudel. 1,1 kilomeetrise teelõigu ehitus maksab sada 20 000 eurot, seda koos projekteerimisega. Kui vald otsustab nüüd teise etapi jaoks toetust küsida, on projekt juba olemas. Teine etapp tähendab tee jätkamist Irvala ristmikust Püssi pumpla ja edasi Energeetika tänavani.
Kohtla-Järve linnavalitsus tegi juba eeelmisel aastal Vana-Ahtme ja Pannjärve kergliiklusteega ühendamiseks ettevalmistused ära, olemas on nii ligemale kahekilomeetrise tee detailplaneering kui eelprojekt. Teistest tulevastest kergliiklusteedest tuleb kõne alla Kohtla-Nõmmet Kohtla-Järvega ühendava tee lõpp, mis jääb linna territooriumile, ent millele pole veel detailplaneeringut. Samuti linnast Valaste joa poole suunduv kergliiklustee, mida tuleks kavandada koos Toila vallaga. See on esialgu üksnes idee.
Toila vald ehitab oma Kohtla-Nõmme raudteepeatusest Kohtla-Järvele suunduvat jalg- ja rattateed Raudtee tänavast linna poole edasi ning sai selle jaoks juba raha. Värskest toetusmeetmest võiks taotleda raha Jõhvi-Toila kergliiklustee jaoks, ent seni lahenduseta vaidlus ühe maaomanikuga muudab selle saamise küsitavaks.
Jõhvi on praegu panused teinud järgmisele, aasta lõpus avanevale toetusmeetmele: kuna Eesti Raudtee hakkab Konsumi poe taga raudtee alla jalakäijate tunnelit ehitama, tahab vald tunneli teisest otsast kontserdimaja suunas kergliiklustee ehitada.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 3321 320, +372 33 21 322 valitsus@lyganuse.ee
Briefcase
Toila Vallavalitsus , Toila, Toila vald
+372 336 9845 toilavv@toila.ee
Briefcase
+372 336 3741 johvi@johvi.ee
Briefcase
+372 337 8500 linnavalitsus@kjlv.ee
*****
Briefcase
+372 611 3558 info@fin.ee
Map-pin

Asukoht

IDA-VIRUMAA, Eesti
 Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Teekatted, asfalteerimine, teetööd
  • Projekteerimine
Blueprint

Omadused

Maksumus 1 milj €
Tööde lõpp 30.06.2025