Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Avalikul väljapanekul detailplaneering polüfunktsionaalse elukeskkonna rajamiseks.

08. aprill 2019
On vastu võetud Koobaste kinnistu detailplaneering. Detailplaneeringu eesmärgiks on kavandada uus polüfunktsionaalne elukeskkond koos teenindusettevõtete, üldkasutatavate hoonete ning vabaõhu tegevuste taristuga. Planeeritava ala suurus on kokku ca 9,85 ha. Kinnistutele ei planeerita hooneid ega tegevusi, millega kaasneb oluline keskkonnamõju.
Planeeringuga kavandatakse kokku 26 krunti. Sealhulgas on  elamumaa krundid (erinevat tüüpi korterelamud ning ridaelamud), väiketootmise krundid (keskkonnasõbralik väiketootmine), teenindus-, kaubandusettevõtte krundid, üldkasutatava hoone maa krundid, avalikud haljasalade ning transpordimaa maaüksused. Planeeritavale alale kavandatakse elamispind ca 150 perele.
5940 m² suurune krunt on kavandatud Kuusalu Keskkooli staadioni kinnistu perspektiivseks laiendamiseks, vajadusel parkla, staadionihoone, tribüüni vms rajamiseks. Planeeringuga on kavandatud kaks üldkasutatavat roheala krunti, mis on kavas varustada puhke-, mängu- ja sportimisotstarbelise inventari, kergteede ja radadega.
Juurdepääs planeeringualale on lahendatud 11260 Jõelähtme-Kemba riigitee olemasolevate ristumiskohtade (km 21,819) Kuusalu gaasijaotusjaam 1 ja (km 22,145) Kooli kinnistu kaudu.
Planeeringus on arvestatud Maanteeameti nõuetega, mille alusel on planeeritavalt alalt Jõelähtme-Kemba maanteele mahasõiduks vajalik välja ehitada mõlemad ristmikud eelisjärjekorras ja üheaegselt, enne hoonetele ehitusloa väljastamist. Kooli kinnistu ristmikul on ette nähtud riigitee ristumiskoha osaline kanaliseerimine ja ohutud teeületuskohad arvestades ristumiskoha perspektiivse liiklussagedusega.
Vee- ja kanalisatsioonilahendus toimub vastavalt OÜ Kuusalu Soojus esitatud tingimustele ühisveevärgi süsteemina. Eraldiseisvat puurkaevu ega kogumismahuteid alale ei kavandata.
Vastavalt detailplaneeringu elluviimise kavale on ala arendamine kavandatud etapiviisiliselt.
Detailplaneeringu avalik väljapanek toimub 24.04.2019 - 09.05.2019 ja selle aja jooksul on võimalik esitada kirjalikult Kuusalu Vallavalitsusele vastuväiteid ja ettepanekuid planeeritava osas.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
Koobaste Arendus OÜ, Uuri, Kuusalu vald
bergeks@gmail.com
Detailplaneerimine
Briefcase
+372 5652900 aleksander@aseprojekt.ee
Map-pin

Asukoht

Kuusalu, Kuusalu vald, HARJUMAA, Eesti
 Kuusalu, Kuusalu vald, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Pindala 9,7 ha
Objektiga/dokumentidega tutvumine 24.04.2019 - 09.05.2019
Krunte/kinnistuid 26