Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Avalikustamisel maakonnaplaneering.

12. september 2016
Viljandi Maavalitsus teatab Viljandimaa maakonnaplaneeringu ja selle keskkonnamõju starateegilise hindamise aruande keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) aruande avalikustamisest. Maakonnaplaneeringu peamine eesmärk on maakonna ruumilise arengu põhimõtete ja suundumuste määratlemine, tasakaalustades seejuures riiklikud ja kohalikud huvid. Maakonnaplaneeringuga lahendatakse planeerimisseaduses sätestatud ülesanded. Maakonnaplaneeringu koostamisel on aluseks üleriigiline planeering Eesti 2030+ ja Viljandimaa arengustrateegia. Planeeringulahenduse välja töötamisel on arvestatud olemasolevaid riiklikke ja maakondlikke arengukavasid ning kohalike omavalitsuste üldplaneeringuid.
Planeeringus on käsitletud asustuse paiknemist, teenuste kättesaadavust ja transpordiühendust, ruumilisi väärtusi (elukeskkond, majanduskeskkond, looduskeskkond), tehnilist taristut, riigikaitset ja siseturvalisust. Kõikide teemade osas on välja töötatud põhimõtted maakonna ruumilise arengu kavandamiseks. Maakonnaplaneering on aluseks kohalike omavalitsuste üldplaneeringute koostamisel. Strateegilise planeerimisdokumendi eelnõuga ja KSH aruandega on võimalik eelnevalt tutvuda Viljandi Maavalitsuse veebilehel http://viljandi.maavalitsus.ee/maakonnaplaneering
Paberkandjal planeeringu ja KSH materjalidega on võimalik tutvuda Viljandi Maavalitsuses kab 210 Vabaduse plats 2 alates avalikust väljapanekust kuni avaliku arutelu läbiviimiseni.
KSH aruande kohta ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi saab esitada planeeringu avaliku väljapaneku kestel 21.septembrist kuni 19.oktoobrini aadressile Viljandi Maavalitsus, Vabaduse plats 2, Viljandi 71020 või elektronpostiga aadressil info@viljandi.maavalitsus.ee.
KSH ekspert on Tõnu Oja e-post tonu.oja@ut.ee
KSH aruande avalik arutelu toimub 2. novembril 2016 algusega kell 15.00 Viljandi Maavalitsuses Vabaduse plats 6 II korruse saalis

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 433 0441 mv@viljandimaa.ee
Briefcase
Planeerimine
Briefcase
+372 433 0441 mv@viljandimaa.ee
Map-pin

Asukoht

VILJANDIMAA, Eesti
 Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Objektiga/dokumentidega tutvumine 21. september - 19. oktoober 2016