Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Alustatud pargi ehituse ettevalmistustöödega, ehitustöödega plaanitakse alustada mõne nädala pärast

12. aprill 2021
12. aprillil algasid Põhja-Tallinnas asuva Süsta pargi ehituse ettevalmistustööd, ehitustöödega plaanitakse alustada mõne nädala pärast. Ehitustööde käigus korrastatakse ligikaudu kuue hektari suurune ala. Parki kavandatavad teerajad jälgivad praegu väljakujunenud liikumissuundi, plaan näeb ette ka lihtsalt sisse niidetavaid rajakesi. Parki diagonaalselt läbivale Süsta tänav – Mereakadeemia suunalisele promenaadile rajatakse kolme meetri laiune asfaltkattega tee. Ülejäänud pargiteed lahendatakse graniitsõelmetest kattega teedena, millede trajektoor ning laiused muutuvad olemasolevast kõrghaljastusest lähtudes. Pargiteede minimaalseks laiuseks on 1,5 meetrit. Pargiteedele rajatakse LED-tänavavalgustus ning pinkide, prügikastide ja rattahoidjatega varustatud puhkekohad. Lisaks paigaldatakse pargis aja veetmiseks mänguelemendid rula- ja rattasõitjatele ning lauatenniselaud.
TalTech Eesti Mereakadeemia esine ala lahendatakse graniitsillutiskattega väljakuna. Ala kujundatakse ümber ülikooli töötajatele ja tudengitele aja veetmise alaks. Ala serva rajatakse graniitsillutiskattega parkla 12-le sõidukile. Olemasolevad trammi tagasipöörderingi äärne ning Kaluri tänava ääre parkla likvideeritakse. Kaluri tänava äärse parkla kohale rajatakse jalgrattaparkla ning puhkeala.
Lisaks pargi korrastustöödele rekonstrueeritakse Kopli ühistranspordi lõpp-peatuse ooteala ning peatuse ning tagasipöörderingi sõidutee asfaltkatted. Peatuse seisualale rajatakse Confalt kate. Peatusesse paigaldatakse uus ootepaviljon.
Pargi rekonstrueerimistööde tellija on Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet, projektdokumentatsiooni koostas RoadPlan OÜ ning maastikuarhitektuurse lahenduse AB Artes Terrae OÜ. Ehitustöid teostab Tallinna Teede AS.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 645 7191 kommunaal@tallinnlv.ee
Projekteerimine
Briefcase
+372 55 67 1983 info@roadplan.ee
Peatöövõtt
Briefcase
+372 606 1901 info@ttas.ee
Map-pin

Asukoht

TALLINN, Eesti
 Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Rekonstrueerimine
Blueprint

Omadused

Tööde kestus 8 kuud
Tööde algus 12. aprill 2021