Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Kiideti heaks sigalakompleksi rekonstrueerimisega kaasneva keskkonnamõju hindamise aruanne.

24. märts 2011
Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regioon teatab, et on heaks kiitnud AS-i Valjala Söödatehas Jööri sigalakompleksi rekonstrueerimisega kaasneva keskkonnamõju hindamise aruande. Valjala Seakasvatuse OÜ esitas keskkonnakompleksloa taotluse seafarmi käitamiseks.
Kavandatavaks tegevuseks on 7-7,5 kg (25 päeva vanuste) põrsaste tootmine (ca 32 000 põrsast aastas) oma ettevõtte nuumafarmidele ja remontemiste tootmine ning aretamine nii oma kui ka teistele ettevõtte poegimisfarmidele ning biogaasi tootmine. Farmi rekonstrueerimise käigus rekonstrueeritakse olemasolev hoonetekompleks, vahetatakse välja vedelsõnnikutehnoloogia (osaline restpõrand, sõnnikukanalid, vaakumsüsteem). Kasutusele võetakse veel teine maa-alune vedelsõnnikuhoidla mis ühendatakse biogaasitehasega. Rajatakse automaatjuhtimisega ventilatsioonisüsteem, ventilatsioonikorstnad paiknevad hoonete katusel. Rekonstrueeritud seafarmi on planeeritud kohti järgmiselt: vabad ja tiined emised - 1054 loomakohta, imetavad emised - 294 loomakohta, võõrdepõrsad - 432 loomakohta, nooremised (kesikud) - 288 loomakohta, nooremised (nuumikud) - 186 loomakohta, kuldid 6 loomakohta, kokku ca 526 loomühikule vastaval arvul sigu.
Keskkonnamõju hindamise aruande ja selle heakskiitmise otsusega saab tutvuda tööpäeviti Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni Kuressaare kontoris Tallinna 22, Kuressaare.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Keskkonnamõjude hindamine
Briefcase
+372 740 9800 dge@dge.ee
Arendaja
Briefcase
Valjala Söödatehas AS, Valjala, Saaremaa vald
+372 454 9435 feedmill@tt.ee
Map-pin

Asukoht

Jööri, Saaremaa vald, SAAREMAA, Eesti
 Jööri, Saaremaa vald, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil