Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Toimuvad uue linnakeskuse ehitustööd. Projekti maksumus 5,3 milj €, tööde lõpp detsembris.

14. juuni 2020
11. juunil asetati  nurgakivi Valga-Valka uuele linnasüdamele, kaksiklinna keskuse olulisse sõlmpunkti - Tartu tänava, Raja tänava ja Rigas iela ristumiskohale. 
Kaksiklinna projekti krojekti käigus uuendatakse ning arendatakse ühist avalikku ruumi, hõlmates nii ajaloolist kesklinna piirkonda kui ka jalakäijate tänavat Valga-Valka linnades. Eesmärgiks on luua hubane ning unikaalne avalik ruum linna elanikele ning külastajatele. Ehitustööd on suuremahulised ning hõlmavad endas muu hulgas Valka keskväljaku ehitamist ning jalakäijate tänavate loomist, mis ühendaks Valga ja Valka linna keskväljakuid. Jalakäijate tänav ühendab kahte visuaalset ja sümboolset maamärki - Eesti poolel Jaani ja Läti poolel Lugaži Evangeelset Luterlikku kirikut. Ehitustööde käigus rajatakse ka kergliiklusteed Konnaoja kallastele ning Konnaoja mugavamaks ületamiseks rajatakse jalakäijate sild. Tööde käigus uuendatakse tänavakatted, vahetatakse välja ja rajatakse uued trassid, muudetakse haljastust ning linnaruumi lisatakse uusi kujunduselemente ja linnamööblit. Samuti korrastatakse Ramsi vesiveski ümbrus ning luuake uusi võimalusi vaba aja veetmiseks s.h skatepark Ramsi vesiveski lähedusse.
Linnasüdame kujundas rahvusvahelisel arhitektuurikonkursil võitnud Kataloonia arhitektuuribüroo In Project Studio Barcelona SPC Jordi Safont-Tria eestvedamisel. Töid teostab AS Trev-2 Grupp. Projekti maksumus on 5,3 milj. eurot
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 766 9900 valga@valga.ee
Peatöövõtt
Briefcase
+372 677 6500 trev2@trev2.ee
Map-pin

Asukoht

Valga, Eesti; Valka, Läti
VALGA, VALGAMAA, Eesti
Valga, Eesti; Valka, Läti VALGA, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Maksumus 5,3 mln €
Tööde lõpp detsember 2020