Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Avalikustamisel projekteerimistingimuste eelnõu ärihoone hoonestusala ja kõrguse suurendamiseks.

05. september 2017
Kuni 6. septembrini 2017 on linnavalitsuse saalis Karja 4 projekteerimistingimuste eelnõu avalikustamine. Pärnu Linnavalitsuse 25.07.2005 korraldusega nr 502 on kehtestatud Väike-Kuke tn 9 kinnistu ja Karja tn 4 krundi detailplaneering. Projekteerimistingimustega täpsustatakse Karja tn 4 kinnistul asuva hoonestusala suurendamist kuni 10% ulatuses, tänavaäärset ehitusjoont, hoonestuse kõrguse muutmist kuni 10% ulatuses, korruselisust, parkimislahendust ja haljastust. Projekteerimistingimustega kavandatakse Karja tn 4/1 hoonel lubatud kõrgust suurendada 10%,
et muuta fassaad vaheldusrikkamaks ja anda võimalus II korruse kesksele kaubatänavale luua külgvalgusega aatrium. Suuremas ulatuses jääb kavandatav ärihoone kahekorruseliseks ja kõrgust ei tõsteta. Karja tn 4/2 hoonestusalal on detailplaneeringus lubatud korruselisus osaliselt 2 kaks korrust ja osaliselt neli korrust. Suur-Posti tänava äärse madalama hoonemahu tõstmine 10% ulatuses 10 meetri pealt 11 meetri peale on tingitud vajadusest mahutada sellesse gabariiti ka kavandatava neljanda korruse terrassi piire. Hoone korruselisuse muutmine kolme ja viie korruseliseks on tingitud sellest, et kavandatakse oluliselt väiksema ehitisealuse pinnaga mahtu kui detailplaneeringus lubatud, samas soovitakse luua vaheldusrikka mahuga kompaktne linnalik hoonemaht.
Detailplaneeringus on ette nähtud parkimisala kahe ärihoone vahele 54 parkimiskohaga. Käesolevate projekteerimistingimustega täpsustatakse parkimislahendust nii, et senise parkimisala asemele Väike-Kuke tänava ääres ja osaliselt ka Karja tn 4/2 hoonestusalale planeeritakse kuni kolme tasapinnaga riiulparklat, kuna antud piirkond vajab normaalse äri toimimiseks lisaparkimiskohti. Väike-Kuke tänava ääres on riiulparkla 2-tasandiline, s.t. parkimine tänava tasandil ja riiuli peal ja kvartali keskel 3-tasandiline. Kokku on kavandatud 170 parklakohta. Riiulparkla väljapool ehitusala koos tasandite jaotusega on näidatud asendiskeemil.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 614 0248 info@aromare.ee
Projekteerimine
Briefcase
+372 6 775005 info@peil.ee
Map-pin

Asukoht

Karja 4
PÄRNU, PÄRNUMAA, Eesti
Karja 4 PÄRNU, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Objektiga/dokumentidega tutvumine - 6. september 2017