Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Suvel alustatakse kiriku katuse restaureerimistöödega.

17. märts 2021
Augustis alustatakse kiriku kooriruumi katuse restaureerimistöödega. Esmalt tuleb restaureerida katusekonstruktsioonid ja proteesida talad. Katus toetub keskaegse kiriku müüridele ning talade otsad on müüri sees, aga sajandite jooksul on puit mädanenud. Eeldatavalt vältavad alustööd järgmise kevadeni ning seejärel saab hakata katusekatet vahetama. Tööga loodetakse valmis saada järgmise aasta suveks. Kui praegu on peal kimmkatus, mis on tehtud puidust laastudest, siis nüüd vahetatakse see välja. Tõenäoliselt on varem olnud hoonel kivikatus ning pööningult leitud tükkide järgi tehakse pühakojale piiberkividest katus. Restaureeritakse ka räästakarniisid ja krohvitakse müürid.
Töid teeb osaühing Purest. Lõviosa remondirahast, 128 984 eurot, tuleb riigieelarvest omandireformi reservfondist. Põhja-Sakala vald toetab 33 316 euroga. ​
Tulevikus on ees ootamas veel ka kiriku katuste taastamise teine ja kolmas etapp. Seejärel ka torn – seegi laseb vett läbi mitmest kohast. Ka pikihoone katusel on talade otsad täielikult läbi mädanenud.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
437 1128, 520 0353 kristi.saask@eelk.ee
Projekteerimine
Briefcase
+372 5157157 kilu@online.ee
Katused, katusekatted, katusetööd
Briefcase
Purest OÜ, VILJANDI
+372 5273263 joosep.metslang@gmail.com
Map-pin

Asukoht

Järve 5
SUURE-JAANI, VILJANDIMAA, Eesti
Järve 5 SUURE-JAANI, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Tööde kestus august 2021 - suvi 2022