Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Avalikustamisel keskranna laiendamise detailplaneering.

03. juuni 2020
2. juunist 3. juulini 2020 toimub Pärnu keskranna laiendamise detailplaneeringu avalik väljapanek. Detailplaeeringuga saab tutvuda  tööpäeviti 08.00-16.00 Pärnu linnavalitsuse III korrusel asuvas ruumis nr 304.
Detailplaneeringu eesmärgiks on selgitada välja võimalused keskranna ala laiendamiseks Pärnu jõeni, rannapiirkonna kasutushooaja pikendamiseks ja kasutusvõimaluste suurendamiseks, samuti võimalused rannaala juurdepääsetavuse ja ranna- ning puhkealaga seotud teeninduse parandamiseks. Planeeringuala suurus on kokku ca 57 ha, mis jääb keskranna piirkonnas vahetult Pärnu lahe ja Pärnu jõe äärde. Tegemist on jõepoolse rannaosaga. Planeeringuala kaguosa külgneb Pärnu mudaravilaga ja idaosa Ammende villa kompleksiga.
Planeeringu lahenduse koostamisel on arvestatud Pärnu rannaala visioonivõistluse võidutöödes (Asfalt sulas linnas, Peliloo ja Laulev liiv) olulisemate väljapakutud ideedega. Tulenevalt olemasoleva Kesklinna rand R1 ja Ranna-park P1 perspektiivsest hoonestamisvõimalusest, on kinnistud jagatud väikse-mateks kruntideks. Planeeringuga on kruntidele määratud ehitusõigus randa ja rannaspordiala teenindavate hoonete (nt kohvik, paki-, ranna- ja sporditarvete hoid, tualetid, dushid, hoiukapid jmt) rajamiseks. Mere pst 9 krundil säilib olemasolev reoveepumpla. Uushoonestus (rannateeninduspaviljonid, pargipaviljonid jmt) lahendatakse modulaarselt, st hoonekompleks koosneb mitmest väiksemast moodulist ja kogu planeeringualal ühtses arhitektuurses võtmes. Uushoonestuse ühe hoonekompleksi suurimaks lubatud ehitisealuseks pinnaks hoonestusalal on kavandatud põhimahus 220 m² ja hoone suurimaks lubatud kõrguseks 6 m.
Pargi kujundus järgib 1930. aastate vabakujunduslikku pargistiili. Parki on kavandatud nö pargi keskuskohad, kuhu rajatakse laste- ja mängualasid, pargiväljakuid, lavasid, tegevustaskuid. Rannaniidu alale on kavandatud teeosana ala vaateplatvormi rajamiseks. Kavandatud on erinevad loodusrajad liivaluidetele ja loodusliku järve äärealale. Rajad seotakse omavahel ja teiste liikumisteedega, nõnda, et oleks tagatud territooriumi läbiv kasutus.
Pärnu linna üldplaneeringu kohaselt on planeeringuala maakasutuse juhtfunktsiooniks üldmaa, mille hulgas täpsustusena supelrandade-, veekogude-, transpordi- ning tootmismaa (pumbajaama asukohas). Piirkonna areng järgib üldplaneeringuga kavandatut. Detailplaneeringuga tehakse ettepanek Pärnu linna üldplaneeringu muutmiseks ranna ja kalda ehituskeeluvööndi vähendamiseks parki lubatava ehitusõiguse ja parklaala vähendamise osas.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Detailplaneerimine
Briefcase
+372 740 9800 hendrikson@hendrikson.ee
Tellija
Briefcase
+372 4448200 linnavalitsus@parnu.ee
Map-pin

Asukoht

PÄRNU, PÄRNUMAA, Eesti
 PÄRNU, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Objektiga/dokumentidega tutvumine 2. juuni - 3. juuli 2020