Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Kavas korterelamu ehitamine.

13. november 2019
Tartu linna südamesse rajatakse Tartu korterelamu DUO Loftid. Ajalooline ja modernne hoone koosneb kahest eri ajastust pärit majast. Modernne maja saab kõrged aknad ning vaadetega Jaani kirikule ja botaanikaaiale. Ajalooline pool on eriline esimese Vabariigi aegsete detailide poolest. Elamus on kokku 112 ühe- kuni kolmetoalist korterit suurustega 14 m² – 48 m². Hoone rajatakse vaivundamendile. Hoone ajaloolise, Toomemäe-poolse osa, välisseinad laotakse tellistest. Hoone uuem, Emajõe-poolne osa,rajatakse raudbetoon karkasshoonena, mille välisseinu katavad poorbetoon paneelid.
Hoone välisviimistlus jääb algupärane – ajaloolises osas terrasiitkrohv ja uues osas õhekrohvi süsteem. Uue osa seinad soojustatakse täiendavalt 150 mm mineraalvillaga.
Vahelaed on uues osas õõnespaneelidest, ajaloolises osas on kasutatud monoliitset raudbetoonplaati. Hoone uuel osal on SBS kattega lamekatus, hoone ajaloolise osa katus on taastatud algupärase tsingitud valtsplekk katusena.
Mõlemad hooned rekonstrueeritakse täielikult ning olemasolevatest konstruktsioonidest jäävad alles vaid kandekarkassid ning katusetarindid. Ajaloolises hoone osas säilitatakse vastavalt muinsuskaitse eritingimustele trepikodade ja koridoride algupäraseid detaile (täispuidust vaheuksed, trepikäsipuud, põrandate plaadijaotus trepimademetel).
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Arendaja
Briefcase
+372 59057465 maido@scandium.ee
Map-pin

Asukoht

Lai 29
TARTU, TARTUMAA, Eesti
Lai 29 TARTU, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil