Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Avalikul väljapanekul projekteerimistingimuste eelnõu ärihoonete ehitamiseks.

27. jaanuar 2021
Saku Vallavalitsusele on esitatud projekteerimistingimuste taotlus – detailplaneeringu olemasolul ärihoone ehitusprojekti koostamiseks Saku vallas Saustinõmme külas Nõmme tee 1 (katastritunnus 71801:001:0642) kinnistul. Tegemist on Saku Vallavolikogu kehtestatud Põllu kinnistu detailplaneeringu alal asuva krundiga pos Ä1. Ehitusseadustiku § 31 lõikest 1 tulenevalt korraldame projekteerimistingimuste andmise avatud menetlusena.
Alates 25.01.2021 kuni 08.02.2021 korraldatakse projekteerimistingimuste eelnõule tööaegadel Saku Vallamajas (Juubelitammede tee 15, Saku alevik) ning valla kodulehel avaliku väljapaneku. Projekteerimistingimustega täpsustatakse arhitektuurilisi, ehituslikke või kujunduslikke tingimusi ning haljastuse, heakorra või liikluskorralduse põhimõtteid.
Avaliku väljapaneku jooksul on huvitatud isikul ja isikul, kelle õigusi võib projekteerimistingimuste andmine puudutada, võimalus esitada eelnõu kohta kirjalikke ettepanekuid ja põhjendatud vastuväiteid.
Projekteeritud kahekorruselised hooned on kavandatud kinnistule detailplaneeringus määratud tingimuste ja näitajate alusel. Hoone kõrgus ei ületa detailplaneeringusette antud kõrgust. Projekteeritud hooned on konteinerhooned. Iga konteiner on erineva funktsiooniga moodul mida saab vastavalt rentnike soovidele kombineerida ja kokku  sobitada. Hoonetesse  on  kavandatud läbi kahe korruse ulatuvad büroopinnad.
Esimesele  korrusele  on  projekteeeritud  märgasid  ruume sisaldavad plokid –WC, kööginurk, vajadusel ladu, teisele korrusele on projekteeritud bürooplokid. Käesolevas projektis on näidatud üks võimalik kombinatsioon erinevate konteinerite ühendamisest. Iga konteiner on erineva fassaadilahendusega vältimaks monotoonse mahu tekkimist. Erinevate konteinerite konfiguratsioonide kombineerimine tekitab mitmekülgse arhitektuurse lahenduse. Pikemale hoonele on projekteeritud katuseterrass et fassaadi liigendada. Hoonete erinevad plokid avanevad parklale. Parkla poole on kavandatud sissepääsud. Aknad on kavandatud konteinerite otstesse. Hoonete fassaadid  on  modernsed,  sobitudes  kuid  ka  selgelt  eristudes  olemasolevast ümbritsevast hoonestusest. Hooned on  kavandatud  lihtsa, tagasihoidliku, põhjamaisena. Kasutatud on laudiseid ja profiilplekki mis annavad hoonetele eriilmelise mustri. Värvivalikus on kasutatud tumedaid toone. Kontrastina on kasutatud kollast ja valget. Hoone mahu kavandamisel on arvestatud sellega, et lisanduv maht ei halvendaks naaberhoonete insolatasiooni tingimusi.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
Mareen OÜ, Kuremaa, Jõgeva vald
+372 5279395 oumareen@gmail.com
Projekteerimine
Briefcase
+372 5521919 ain.kalberg@gmail.com
Map-pin

Asukoht

Nõmme tee 1
Saustinõmme, Saku vald, HARJUMAA, Eesti
Nõmme tee 1 Saustinõmme, Saku vald, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Objektiga/dokumentidega tutvumine - 08.02.2021
Korruseid 2
Pindala ehitisealune pind 500,0m²