Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Kavandatava kalafarmi osas teevad investorid ja laenuandjad lõpliku rahastamise otsuse 1. maiks. Positiivse otsuse korral käivitatakse ehitustegevus hiljemalt 1. juulil investeeringu mahuga 67 mln kro

15. aprill 2010

Pärnumaale Audrusse kavandatava hiiglasliku kalafarmi osas teevad investorid ja laenuandjad lõpliku rahastamise otsuse 1. maiks. Arenduse investeerimisotsused on viibinud peamiselt arendaja ASi Fjordfresh Holding juhtidele osaks langenud pistisesüüdistuse tõttu. Firma juhatus on palunud investroritel langetada lõplik seisukoht investeeringu osas Eestisse 1. maiks. Juhatus on selleks ette valmistanud kolm stsenaariumi, seisab ettevõtte 2009. aasta majandusaasta aruandes.
Esimene võimalus on, et investorid võtavad kriminaalasjast tulenevad riskid ja jätkavad investeerimistegevust Fjordfresh Holding kaudu Eestis. Teine võimalus on, et investorid distantseerivad end avalikult kriminaalasjast ja viivad ettevõtte varad ja kohustused uude ettevõttesse, mis jätkab investeerimistegevust Eestisse, kuigi sellega ei minetata kriminaalasjast tulenevaid riske. Viimase võimalusena pakub juhatus, et investeeringust loobutakse.
Esimese stsenaariumi korral on juhatusel soov kuulutada 1. maist välja ehitushange infrasturktuuride rajamiseks ja käivitada ehitustegevus hiljemalt 1. juulil. Selle investeeringu maht eelkalkulatsioonide järgi on 67 miljonit krooni.
Kalafarmi rajamise esimese etapi kogumaksumuseks on kavandatud umbes 1,7 miljardit krooni.

Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
Planeeringu koostaja
Briefcase
+372 740 9800 hendrikson@hendrikson.ee
Keskkonnamõjude hindamine
Briefcase
+372 740 9800 hendrikson@hendrikson.ee
Map-pin

Asukoht

PÄRNU, PÄRNUMAA, Eesti
 PÄRNU, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Uusehitus
Blueprint

Omadused

Maa-ala ca 52,45 ha