Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Avalikul väljapanekul projekteerimistingimuste eelnõu hotellikompleksi rajamiseks.

23. veebruar 2022
Põhja-Tallinna Valitsus ja Tallinna Linnaplaneerimise Amet avalikustavad Kultuurikatla, Linnahalli ja mere vahelise ala detailplaneeringu tingimusi täpsustavate projekteerimistingimuste eelnõu ja taotluse 07.03 - 21.03.2022.
Projekteerimistingimuste taotlus nr 2111002/07345 ja ameti koostatud eelnõu koos lisamaterjalidega on tööpäeviti avalikul väljapanekul Põhja-Tallinna Valitsuse infosaalis, Kari tn 13 ning elektroonselt Tallinna planeeringute registris alates avaliku väljapaneku teate ilmumisest kuni väljapaneku lõpuni veebiaadressil https://tpr.tallinn.ee/DetailPlanning/Details/DP033820 Kultuurikatla, Linnahalli ja mere vahelise ala detailplaneering,  detailplaneeringut täpsustavad projekteerimistingimused.
Ametile 08.02.2022 esitatud Kalasadama tn 10 projekteerimistingimuste taotluse nr 2111002/07345 ja lisatud illustreerivate materjalide kohaselt soovitakse täpsustada detailplaneeringus määratud tingimusi. Kalasadama tn 10 krundi ehitusõigus on määratud Tallinna Linnavolikogu 12.11.2015 otsusega nr 176 kehtestatud „Kultuurikatla, Linnahalli ja mere vahelise ala detailplaneeringuga“. Kalasadama tn 10 asuvale 10416 m² suurusele (detailplaneeringus krunt pos 6) ärimaa sihtotstarbega krundile, on lubatud püstitada 1-3 kahe maa-aluse ja viie maapealse korrusega  hoonet, mille suurim lubatud maapealne hoonete alune pind kokku on 4700 m² ja maa-alune 6615 m². Hoonete suurim lubatud kõrgus maapinnast on 18 m, kusjuures planeeringuala uushoonestuse kõrgus ei tohi ületata Linnahalli suurimat absoluutkõrgust 22,6 m (BK77). Hoonete tänavatasandi fassaad peab olema aktiivne, suheldes tänavaruumiga (kavandada äri- või teenindusfunktsioon). Juurdepääs krundile on ette nähtud Kalasadama tänavalt. Parkimiskohad on kavandatud omale krundile maa-alusesse parklasse. Üle parkimisnormatiivi kavandatud parkimiskohad on avalikuks kasutamiseks. Detailplaneeringuga on krundile planeeritud Kalasadama tänavalt (pos 11) naaberkruntide pos 9 ja 10 vaheliselt alalt kaks sissepääsu, mille asukohad määratakse täpsemalt ehitusprojekti koostamise käigus. Juhuks, kui saavutatakse kokkulepe pos 5 krundi omanikuga maa-aluse läbipääsu tagamiseks, on ette nähtud võimalus maa-aluste ehitusalade ühendamiseks läbisõidu rajamiseks. Läbisõidu täpne asukoht selgitatakse ehitusprojektis. Krundile on ette nähtud seada avalik kasutus või servituudi vajadus jalakäijate läbipääsu tagamiseks.
Kalasadama tn 10 kinnistu hoonestuse projekteerimistingimuste taotlus tugineb lisaks kehtivale detailplaneeringule ka 2019 aastal läbiviidud Kalasadama tn 10 hotellikompleksi arhitektuurivõistluse võidutööle, mis kooskõlastati ja viidi läbi koostöös ametiga. Arhitektuurivõistluse eesmärk oli leida olulisele mereäärsele kinnistule Linnahalli kõrval parim arhitektuurne ja linnaehituslik lahendus, mis õigustaks kõigi osapoolte, sh avalikkuse ootusi. Arhitektuurivõistluse võitis võistlustöö nimega “ HORIZON PLAZA ”, mille esitas arhitektuuribüroo DAGOpen OÜ. Võidutöö autorid on Jaan Kuusemets, Erko Luhaaru, Jose De la Peña Gómez Millán, ja Jose A Pavón Gonzalez arhitektuuribüroodest DAGOpen OÜ ja BAKPAK ARCHITECTS S.L.P.
Detailplaneeringu lahenduse täpsustamiseks soovitud muudatusi, mis hõlmavad hoonestusala täpsustamist kuni 10% ulatuses; hoone arhitektuurilisi, ehituslikke või kujunduslikke tingimusi ja haljastuse, heakorra või liikluskorralduse põhimõtete täpsustamist on võimalik kaaluda ehitusseadustiku § 27 lõike 4 alusel, mistõttu ei ole uue detailplaneeringu koostamine otstarbekas ega mõistlik.
1. Huvitatud isikul ja isikul, kelle õigusi võib avatud menetluse korras antav õigusakt puudutada, on õigus esitada menetlust läbiviivale haldusorganile eelnõu või taotluse kohta ettepanekuid ja vastuväiteid. Ettepanekute ja vastuväidete esitamise tähtaeg on 21.03.2022.
2. Juhul kui eelnevas punktis nimetatud tähtaja jooksul ettepanekuid või vastuväiteid ei esitata, soovib haldusorgan asja arutada ilma avalikku istungit läbi viimata (alus haldusmenetluse seadus § 50 lõige 3).Pärast avalikustamise tulemuste selgumist otsustab amet projekteerimistingimuste väljastamise.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
info@kapitel.ee
Projekteerimine
Briefcase
DAGOpen OÜ, KÄRDLA, Hiiumaa vald
+372 5229032, (+372) 46 32 019 dagopen@dagopen.ee
Arendaja
Briefcase
+372 680 5400 info@kapitel.ee
Map-pin

Asukoht

Kalasadama 10
Põhja-Tallinna linnaosa, TALLINN, Eesti
Kalasadama 10 Põhja-Tallinna linnaosa, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Objektiga/dokumentidega tutvumine 07.03 - 21.03.2022