Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Kaevandusala rekultiveerimise ideekonkurss. Tööde esitamise tähtaeg: 01.08.2013.

03. juuni 2013
Koigi Vallavalitsus koostöös kaevandusettevõttega OÜ Väo Paas kuulutas välja Koigi vallas asuva Kareda karjääri (kasutusel ka nimetus: Koigi karjäär) kaevandusala rekultiveerimise ideekonkursi.
Kareda karjääri kaevandusala rekultiveerimise ideekonkursi eesmärgiks on leida majanduslikult mõistlik ja piirkonna arengu jaoks atraktiivne lahendusidee kaevandusala kasutuseks peale kaevandustegevuse lõppu Koigi vallas Väike-Kareda külas asuval Kareda karjääri maa-alal. Kaevanduse maa-ala suuruseks on kokku ca 82,7 hektarit. Ideede genereerimisel võib arvestada ka sellega, et linnulennult umbes 1,2 kilomeetri kaugusel asub Koigi lennuväli ja 2,7 kilomeetri kaugusel Tallinn-Tartu maantee.
Mõtted, mis on vallamajas kõlanud on hõlmanud nii veekogu, elamurajooni, golfiradasid, spordikompleksi kui ka lihtsalt metsa taastamist. Arvestades unikaalset võimalust suhteliselt suure maa-ala kujundamiseks on mõistlik antud alast kujundada kogu piirkonnale atraktiivne ala, mis võiks kutsuda inimesi nii lähedalt kui kaugelt.
Tegemist on esialgse ideede kogumise etapiga, kuhu saavad oma ideid esitada kõik isikud, kes nõustuvad konkursi tingimustega. Konkursi tingimused on leitavad Koigi valla kodulehelt (http://koigi.kovtp.ee/et/kareda-ideekonkurss). Kuna kaevandustegevus antud alal võib lõppeda alles mõnekümne aasta pärast, siis ei ole konkursi korraldajatel kohustust võtta võidutööd ka rekultiveerimise aluseks.
Ideekonkursi tööde esitamise tähtaeg on selle aasta esimene august kell 15:00. Töö peab sisaldama muuhulgas nii visuaalset lahendust kui tekstilist kirjeldust. Võimalik on lisada ka liikuvaid pilte andmekandjatel. Ideekonkursi žürii otsuse tegemise tähtaeg on 02.09.2013.a. Žüriisse kuulub nii vallavolikogu liikmeid, vallavalitsuse liikmeid, kohalikke elanikke kui ka OÜ Väo Paas ning keskkonnaameti esindaja.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
Koigi Vallavalitsus , Koigi, Järva vald
+372 384 6433 koigivv@koigi.ee
Briefcase
Väo Paas OÜ, Veneküla, Rae vald
+372 634 9600 vaopaas@vaopaas.ee
Map-pin

Asukoht

Järva vald, JÄRVAMAA, Eesti
 Järva vald, Eesti
Blueprint

Omadused

Esitamise tähtaeg 01. august 2013