Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Hange lämmastikoksiidide vähendamise seadmete (deNOx) projekteerimiseks, ostuks ja paigaldamiseks elektrijaama 200 MW energiaplokkidele. Tähtaeg 16. august.

17. juuni 2011
Eesti Energia Narva Elektrijaamad AS kuulutab välja läbirääkimistega hanke lämmastikoksiidide vähendamise seadmete (deNOx) projekteerimiseks, ostuks ja paigaldamiseks Eesti Elektrijaama 200 MW energiaplokkidele nr. 3, 4, 5 ja 6.
esti Elektrijaama 200 MW plokid nr. 3, 4, 5 ja 6 varustatakse lämmastikoksiidide vähendamise seadmetega (deNOx seadmed) lämmastikoksiidide heitmete vähendamiseks alla 200 mg/Nm³ (ümber arvutatuna NO2-le, kuivades gaasides, normaaltingimustel, 6% hapnikusisalduse juures).
Kuna deNOx süsteemide kasutamise kogemus põlevkivikateldel puudub, peab hankija vajalikuks positiivse tulemuse saamist esimesel plokil (nr.3), enne kui alustatakse ülejäänud plokkide deNOx seadmete rajamist (neid käsitletakse hankes optsioonina).
Energiaplokki kuulub 2 katelt, 100 MWe igaüks, kokku tuleb deNOx seadmetega varustada 8 katelt.
Põhikütusena kasutatakse eesti põlevkivi. Koos põlevkiviga põletatakse kateldes ca 10% (katlasse sisseantavast energiast) kõrge kaloorsusega põlevkivi termilise töötlemise retortgaasi.
Katlad on loomuliku tsirkulatsiooniga trummelkatlad ning töötavad tolmküttetehnoloogial. Igal katlal on 4 separaatoritega varustatud haamerveskit ning 8 turbulentset põletit, millised on paigaldatud kahele eri kõrgusele katla esiseinale.
Suitsugaasid väljuvad katlast kahe liinina. Suitsugaaside puhastamine lendtuhast on kaheastmeline: kummalgi liinil on esmalt tsüklonid ja seejärel kottfilter. Tsüklonite ja kottfiltrite vahele on integreeritud ALSTOM’i NID deSox süsteem.
Katelde lämmastikuheitmete tase on mõõdukas (NO2- le arvutatult suurusjärgus 300-350 mg/Nm³, normaaltingimustel, kuivades gaasides, 6% hapniku juures).
Hange ei reguleeri, millist deNOx tehnoloogiat tuleb rakendada. Leping sõlmitakse majanduslikult soodsaima pakkumuse esitajaga.
Pakkujad peavad oma pakkumuses esitama tööde teostamise esialgse ajakava. Seadmete paigaldamise ajakava tuleb koostada selliselt, et plokkide seisaku aeg süsteemide paigaldamisel oleks minimaalne.
Hankija on otsustanud tellida Eesti Elektrijaama energiaplokkidele nr.3, 4, 5 ja 6 lämmastikoksiidide vähendamise seadmete (deNOx) projekteerimise, ostu ja paigaldamise "võtmed kätte" projektina.
Hange peab sisaldama kõiki vajaminevaid töid, materjale ja seadmeid ning samuti kõiki vajalikke töid ehitusega seotud olemasolevate seadmete ja rajatiste moderniseerimisel, et tagada energiaplokkidele paigaldatud deNOx seadmete nõutav efektiivsus ja töökindlus järgneva 10 aasta jooksul.
Hanke maht peab sisaldama üld- ja detailprojekteerimise, seadmete ostu, valmistamise, paigaldamise ja ühendamise elektrijaama olemasolevate süsteemidega (mehaanika, elektriosa, automaatika jne.), käivitamise, treeningu ja tehnilise dokumentatsiooni.vastavalt hankedokumentides täpsustatud tööde mahule.
Tööde teostamise aeg on 1. aprill 2012 kuni 31. detsember 2015.
Juhul kui esitatud taotlustest kvalifitseerus rohkem kui 3 Taotlejat, on Hankijal õigus piirata hankemenetluses osalevate Taotlejate arvu ning väljastada hankedokumendid vähemalt 3-le Taotlejale.
Info ja dokumendid: Eesti Energia Narva Elektrijaamad AS, Mihhail Iljin, tel: 56 36 6145, faks: 716 6200, e-post: mihhail.iljin@energia.ee.
Pakkumused esitada hiljemalt 16. august 2011 kell 12:00.

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
Enefit Power AS, Auvere, NARVA-JÕESUU
+372 46 67 222 tootmine@energia.ee
Map-pin

Asukoht

NARVA-JÕESUU, IDA-VIRUMAA, Eesti
 NARVA-JÕESUU, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Seadmete tarnimine
  • Projekteerimine
  • Peatöövõtt
  • Automaatika, tuletõrjesüsteemid, signalisatsioonid
  • Elekter
Blueprint

Omadused

Esitamise tähtaeg 16. august 2011
Tööde kestus 1. aprill 2012 - 31. detsember 2015