Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Hange saarte vahelise silla rekonstrueerimisel väina merepõhja kaardistamiseks ja täiendavate läbipääsuavade vajaduse uuringute teostamiseks. Tähtaeg 28. september.

26. august 2011
Paldiski Linnavalitsus kuulutab välja piiratud hanke Pakri saarte vahelise silla rekonstrueerimisel väina merepõhja kaardistamiseks ja täiendavate läbipääsuavade vajaduse uuringute teostamiseks.
Pakri saarte vahelise puusilla taastamise käigus on võimalik parandada ka Pakri saarte vahelise mereala keskkonnaseisundit, taastades vajalikul määral merevee läbivoolu saarte vahelisest väinast. Praeguseks on kolmest läbivooludest üks täielikult ja teine poolenisti suletud. Keskmine ava veel võimaldab mereveel ja paatidel läbipääsu, kuid see ei ole piisav. Silla taastamine võimaldab parandada veevahetuse omaaegsele tasemele, kui on võimalik suurendada läbivoolava vee ristlõike pindala nii rekonstrueeritava silla all kui ka selle lähiümbruses.
Projekti teostamiseks on vajalik:
  • Läbi viia mere sügavuse mõõdistused Pakri saarte vahelisel alal.
  • Modelleerida veevahetust Pakri saarte vahel silla- ja tammiavade taastamise erinevate variantide korral, et leida rajatava silla optimaalseim lahendus veevahetuse taastamiseks.
Veevahetuse uuringuks on vajalik kasutada mudelite süsteemi, mis koosneb spektraalsest lainemudelist (näiteks SWAN, mis on loodud madala mere lainetuse arvutamiseks) ja 2-mõõtmelisest tsirkulatsiooni mudelist. Lainemudelist saadakse sisend tsirkulatsiooni mudelile. Lainetuse tekitatud hoovused on olulised Pakri saarte piirkonnas, kus lainetuse hajumine on intensiivne ja lainetuse tekitatud hoovused on võrreldavad tuule tekitatud hoovustega. Seepärast on veevahetuses vajalik arvestada nii tuule kui ka lainetuse tekitatud hoovuseid. Veevahetus läbi silla (tammi) avauste on tingitud veetaseme vahest ühel ja teiselpool silda. Arvestades silla ja ühenduskoha mõõtmeid on tarvis kasutada kõrglahutusega (20-m) lainetuse ja hüdrodünaamika mudelit, mis annaks hoovuste ja veevahetuse muutuste kirjelduse nii vahetult taastatava silla lähedal kui ka saartevahelises väinas laiemalt.
Tööde teostamisel arvestatakse kehtiva Pakri maastikukaitseala kaitse-eeskirjaga, samuti looduskaitseseaduses sätestatud hoiuala kaitsekorraga ning Natura 2000 aladele kehtivate erisustega.
Tööde teostamise aeg on 9 kuud.
Hankedokumentide taotlemise tähtaeg (viimane päev) on 23. september 2011 kell 12:00.
Info ja dokumendid: Paldiski Linnavalitsus, Elmar Luha, tel: 670 0614, faks: 679 0610, e-post: elmar.luha@paldiski.ee.
Pakkumused esitada hiljemalt 28. september 2011 kell 12:00.

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 679 0600 paldiski@online.ee
Map-pin

Asukoht

PALDISKI, HARJUMAA, Eesti
 PALDISKI, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Ekspertiis, uuringud
Blueprint

Omadused

Esitamise tähtaeg 28. september 2011
Tööde kestus 9 kuud