Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Võeti vastu maakonnaplaneeringu teemaplaneering põhimaantee (joonehitise) trassi koridori asukoha täpsustamiseks.

14. september 2012
Rapla maavanem võttis vastu maakonnaplaneeringu teemaplaneeringu ning korraldab teemaplaneeringu ja teemaplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise aruande avaliku väljapaneku.
Teemaplaneeringu koostamine algatati eesmärgiga täpsustada Tallinn-Pärnu-Ikla põhimaantee (joonehitise) trassi koridori asukoht Rapla maakonna piires, tagamaks võimalused selle vastavusse viimiseks I klassi maanteele esitatavate nõuetega, mille tulemusel paranevad liiklusohutuse tingimused maanteel ning on tagatud sujuv ja usaldusväärne ühendus erinevate sihtpunktide vahel nii rahvusvahelisel kui siseriiklikul tasandil. Lisaks trassi koridori asukohale on teemaplaneeringuga täpsustatud teedevõrgu toimimiseks vajalike rajatiste (ristmikud ja risted, kogujateed, jalg- ja jalgrattateed, bussipeatused, tanklad, parklad, konfliktalad seoses müra ja õhusaastega jm) vajadus ja orienteeruvad asukohad.
Paralleelselt planeeringu koostamisega viiakse läbi keskkonnamõju strateegiline hindamine (KSH), mille aluseks on laiendatud keskkonnakäsitlus, kus võrdselt looduskeskkonna komponentidega leiavad käsitlust ka inimkeskkonna erinevad mõjutegurid. KSH läbiviimise käigus hinnatakse maantee rajamisega kaasnevat eeldatavat mõju keskkonnale, analüüsitakse selle mõju vältimise või leevendamise võimalusi ning tehakse ettepanek sobivaima lahendusvariandi valikuks. Põhimaantee kulgeb Rapla maakonna Märjamaa ja Vigala valla territooriumil. Riigipiiri ülest mõju teemaplaneeringuga ei kaasne.
Pärast maakonnaplaneeringu teemaplaneeringu kehtestamist kantakse joonehitise asukoht vastavasse varem kehtestatud üldplaneeringusse. Maantee asukoha kandmisega kohaliku omavalitsuse üldplaneeringusse loetakse tee ja teekaitsevööndi ala juhtotstarbeks teemaa.
Teemaplaneeringu ja KSH aruande avalik väljapanek toimub ajavahemikul 24.09.-22.10.2012. a. Rapla Maavalitsuses Märjamaa Vallavalitsuses ja Vigala Vallavalitsuses, tööpäeviti tööaja jooksul. Avaliku väljapaneku järgsed avalikud arutelud toimuvad 19. novembril 2012 Märjamaa Rahvamajas (Sauna 2, Märjamaa alev, Märjamaa vald) algusega kell 18.00 ning 20. novembril Kivi-Vigala Rahvamajas (Kivi-Vigala küla, Vigala vald) algusega kell 18.00.
Teemaplaneeringute materjalidega (seletuskirja ja kaardimaterjai ning KSH aruandega) on võimalik tutvuda Rapla Maavalitsuse veebilehel aadressil http://rapla.maavalitsus.ee/et/tallinn-parnu-ikla-via-baltica-i-klassi-maantee ning teemaplaneeringu portaalis aadressil http://www.viabaltica.hendrikson.ee/.

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 485 5951
Keskkonnamõjude hindamine
Briefcase
+372 740 9800 hendrikson@hendrikson.ee
Map-pin

Asukoht

RAPLAMAA, Eesti
 Eesti
Hard-hat

Tööd objektil