Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Algatatud hoonestusloa menetlus tuulepargi rajamiseks.

28. detsember 2021
Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) algatas Utilitas AS taotluse alusel hoonestusloa menetluse, rajamaks tuulepark Pärnumaa merealale Liivi lahes. Koos hoonestusloa menetlusega algatati keskkonnamõju, sealhulgas piiriülese mõju hindamine. Hoonestusloa taotlusega on kavandatud rajada meretuulepark, mis koosneb kuni 299 tuulikust, tuulikute vaheline kaugus on ligikaudu kilomeeter.
Hoonestusloa objektiks oleva ehitise kasutamise otstarve on meres paiknevate tuuleelektrijaama rajatiste kaudu elektrienergia ja/või vesiniku tootmine. Meretuulepargi võimsuseks on kavandatud kuni 5980 megavatti.
Utilitasel tuleb 18 kuu jooksul esitada TTJA-le keskkonnamõju hindamise programm, et kontrollida nõuetele vastavust, ja keskkonnamõju uuringud tuleb teha viie aasta jooksul alates programmi heakskiitmisest.
Pärnu maakonnaga piirneva mereala maakonnaplaneering on kehtestatud 2017. aastal ja selle alusel on õigus taotleda planeeringus toodud tuuleenergeetika alade suhtes hoonestusluba, et luua tuulepark. Utilitase hoonestusloa taotlus vastab ameti teatel planeeringu tingimustele.
Varem on valitsus algatanud Liivi lahes hoonestusloa menetluse, rajamaks meretuulepark, Eesti Energia ASi taotluse alusel. Taotletavad alad ei kattu teineteisega.
Hiljuti avaldasid Eesti Energia ja Utilitas soovi, et Liivi lahte kavandatavate meretuuleparkide elektriühenduste taotlusi käsitletaks ühisena samast riigi eriplaneeringust.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 6107100 info@utilitas.ee
Map-pin

Asukoht

PÄRNUMAA, Eesti
 Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Keskkonnamõjude hindamine