Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Määrati projekteerimistingimused linna välisvalgustussüsteemide rekonstrueerimise projekteerimiseks.

08. veebruar 2013
Keila Linnavalitsus määras projekteerimistingimused Rohelise investeerimisskeemi „Tänavavalgustuse rekonstrueerimise programm“ raames toimuva „Keila linna välisvalgustussüsteemide rekonstrueerimine“ projekti koostamiseks.
Projekteerimistingimused edastatakse Keskkonna Investeerimiskeskusele, kes korraldab hanke projekteerija leidmiseks.
Projekti eesmärk on  tänavavalgustussüsteemi parimal ja mõistlikul viisil uuendamine, muutes seda oluliselt energiasäästlikumaks ja energiasäästu abil kasvuhoonegaaside emissiooni vähenemine. Vahetavad lambid asendatakse LED tehnoloogial põhinevate lampide vastu, samuti uuendatakse  valgustid ja valguspostid,  toite- ja juhtimiskaabeldus, juhtimis- ja toitekilbid, soetatakse  juhtimistarkvara.
Keskkonna Investeeringute Keskuse, Keila linna ja OÜ Varahooldus vahel sõlmitud lepingu kohaselt vahetatakse Keilas välja 836 laternat, ehk kogu Keila tänavate ja parkide valgustus, mis on vanem kui viis aastat. Uuemad laternad on peamiselt Keskväljakul,  Pargi tänaval, mõnes uuemas eramupiirkonnas ja üksikutes kohtades mujal. 
Planeeritud energiasääst on 66%, ehk tänavavalgustuse uuendamise läbi oodatav kasvuhoonegaaside emissiooni vähenemine on ca 169 000 tonni 30 aastase perioodi jooksul.
Ehitustööd peaksid algama 2014.aasta suvel, projekt peab valmima 2014.aasta lõpuks.
Leping Keila linna, Keila linna tänavavalgustuse eest hoolitseja OÜ Varahooldus ja Keskkonna Investeeringute Keskuse vahel 836 Keila linnas asuva valgustuspunkti rekonstrueerimiseks sõlmiti mulle 29.novembril. Töö tehakse ära Eesti Vabariigi ja Austria Vabariigi vahel sõlmitud riigi lubatud heitkoguste ühikute kauplemise kokkuleppest saadava raha eest.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 678 0208 varahooldus@varahooldus.ee
Briefcase
+372 678 0302 klv@keila.ee
Map-pin

Asukoht

KEILA, HARJUMAA, Eesti
 KEILA, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Valgustussüsteemid