Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Kiideti heaks liivakarjääri vertikaalsuunalise laiendamisega kaasneva keskkonnamõju hindamise programm.

23. juuli 2013
Keskkonnaministeerium keskkonnamõju hindamise (KMH) järelevalvajana teatab Saku valla Männiku küla Tallinna-Saku liivamaardla Talteri liivakarjääri vertikaalsuunalise laiendamisega kaasneva KMH programmi heakskiitmisest.
Lemminkäinen Eesti AS on esitanud Keskkonnaministeeriumile maavara kaevandamise loa taotluse liiva kaevandamiseks Harju maakonnas Saku vallas Tallinna-Saku liivamaadlas Talter II liivakarjääri mäeeraldisel. Mäeeraldis paikneb kinnistul nimega Männiku harjutusväli olemasoleva Talteri liivakarjääri lamamis. Sisuliselt on tegemist olemasoleva mäeeraldise vertikaalsuunalise laiendamisega. Luba taotletakse järgmistel tingimustel: mäeeraldise teenindusmaa pindala on 28.02 ha, sh mäeeraldise pindala 28,02 ha, mäeeraldise nimetus on Talter II liivakarjäär; mäeeraldise piiridesse jääb 501 tuh m³ ehitusliiva aktiivset tarbevaru ja 2026 tuh m³ täiteliiva aktiivset tarbevaru, millest kaevandatavat ehitusliiva on 433 tuh m³ ja kaevandatavat täiteliiva on 1268 tuh m³; maavara kaevandamise keskmine aastamäär on 90 tuh m³; loa kehtivusaeg on kuni 11.12.2033. a. Ehitus- ja täiteliiva kasutatakse teedeehituses ja ehituses.
KMH programmi ja selle heakskiitmise otsusega on võimalik tutvuda tööpäeviti Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse osakonnas (Narva mnt 7a, Tallinn). Elektrooniliselt on võimalik programmi heakskiitmise otsusega tutvuda avalikus dokumendiregistris aadressil http://dh2.envir.ee/atp/.

Objektiga seotud ettevõtted

Arendaja
Briefcase
+3726652100 yit@yit.ee
Keskkonnamõjude hindamine
Briefcase
668 1011 info@steiger.ee
Map-pin

Asukoht

Männiku, Saku vald, HARJUMAA, Eesti
 Männiku, Saku vald, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil