Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Väljastatud projekteerimistingimused raudteejaama ooteplatvormi laiendamiseks. Projekt valmib 2020.a. lõpuks.

06. mai 2020
Tartu Linnavalitsus väljastas projekteerimistingimused raudteejaama reisijate ooteplatvormi pikendamiseks ja juurdepääsude parandamiseks. 
Eesti Raudtee esitatud projektlahendus näeb ette rööbaste vahelise ooteplatvormi pikendamise ja selle juurdepääsude rekonstrueerimise. Platvormile rajatakse parem juurdepääs, mille käigus asendatakse teisele perroonile viivas tunnelis asuv trepp kaldteega ja pikendatakse olemasolevat ooteala Näituse tänava suunas. 
Linnavalitsuse väljastatud projekteerimistingimuste kohaselt tuleb tagada ooteplatvormil viibivate reisijate ohutus ning kõik liiklejad, sh puuetega või lapsevankritega reisijad, peavad pääsema ooteplatvormile nii raudteega samalt tasandilt kui ka tunneli kaudu. Juurdepääsud tuleb tagada ühelt poolt kuni Vaksali tänavani ja teiselt poolt kuni jaamahooneni. Platvormile kavandatav reisijate ooteala koos varjualusega peab sobituma ümbritseva miljöö ja vaksalihoone arhitektuuriga.
Projekteerida tuleb ka suunaviidad, tõkkepuud ja piirded, mis suunavad reisijad ja teised liiklejad raudteepiirkonnas õigesti liiklema. Vajadusel tuleb raudteepiirkonnas ette võtta ka täiendavaid ohutusmeetmeid – paigaldada torupiirded jm liikluskorraldusvahendeid, mis keelaksid vales kohas raudtee ületamise.
Sel aastal valmib ooteplatvormi ja juurdepääsude rekonstrueerimise projekt, ehitustöödega on Eesti Raudteel kavas alustada järgmisel aastal.
Lisainfo: abilinnapea Reno Laidre, tel 7361 224, 528 6361 .
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 615 8610 raudtee@evr.ee
*****
Briefcase
+372 736 1111, 1789 (infotelefon) lv@tartulv.ee
Map-pin

Asukoht

TARTU, TARTUMAA, Eesti
 TARTU, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Projekteerimine
Blueprint

Omadused

Tööde lõpp projekt 2020.a. lõpuks