Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Müüakse hoonestusõigusega katastriüksus kohustusega rajada elamud.

05. september 2016
Mäetaguse Vallavalitsus müüb hoonestusõiguse Pargitaguse katastriüksustel. Pargitaguse kinnistud asuvad Mäetaguse alevikus, põhjast Mäetaguse riigimaanteega, lõuna küljest Kooli tänavaga,  idast Mäetaguse mõisa mõisapargiga, läänest Mäetaguse Mäe puhkeala- ning metsamaaga jäädes vaid 10 minutilise jalutuskäigu kaugusele Mäetaguse keskusest  kus kompaktselt paiknevad Mäetaguse mõisakompleks, mõisa Hotell& SPA, muuseum, käsitöömaja. Asula keskmes asuvad kaasaajastatud koolimaja, lasteaed, rahvamaja, teenindushoone, hoolekeskus, ca 500 m kaugusel asub bussipeatus ja kauplus. Pargitaguse kinnistute ala on suurusega ca 13,8 ha ja sellele rajatakse  27 ühepereelamu krunti.
Eramajade krundid on suuruses  1762 – 3950 m².
Pargitaguse arendusel ehitatakse välja uus asfaltkattega teedevõrk ja tänavavalgustus.
Iga krundi piirile on toodud või tuuakse:
* elektriliitumispunkt (kinnistutel väljaehitatud elekter 3x6A)
* sidekanalite valmidus
* OÜ Mäetaguse Kommunaal ühisvee- kanalisatsiooni ja sademeveekanalisatsiooni valmidus.
Pargitaguse elamudetailplaneeringuala asub vahetus läheduses muinsuskaitsealuse Mäetaguse mõisapargiga. Planeeritav hoonestuse rajamisel tuleb arvestada ehitiste sobivusega ümbritseva miljööga. Eelistada tuleks hoonetel klassikalisi viilkatuseid kahepoolse viiluga, lubatud täiskelpkatus või püramiidkatus. Katusekallete vahemikuks kavandada 15-45o, katuseharja kohustuslikku suunda määratakse omavalitsuse lisatingimustega. Katusematerjalina on nõutav kasutada katusekive, katusekivi imitatsiooniga (musta-, halli või tumepruuni värvi) profiilplekki või muud materjali, mis ühtib ala kontaktvööndis kasutatavate materjalidega. Välisviimistlusmaterjalidena kasutada hoonetel puitu, krohvi või kivimaterjale. Eelistatud on soojad, rõõmsad ja üldmuljes pastelsed naturaalsed värvitoonid. Keelatud on kasutada plast-või metallvoodrit ning intensiivseid/erksaid (tehismaterjalile iseloomulike) värve.
Piirete tüüpidest on lubatud võrkaed hekkidega kombineeritud, maksimaalse kõrgusega 1,5 m või hoone arhitektuuriga sobiv lippaed maksimaalse kõrgusega 1,2 m. Lubamatud on plank-või plekkaiad jm sobimatud piirdetüübid.
Väljaspool planeeritud hoonestusala kehtib ehituskeeld. Planeeritavale hoonestusalale määratakse kohustuslik ehitusjoon.
Põhi hoonete maksimaalne kõrgus maapinnast on 8,5 m ja korruselisus kuni 2 korrust. Abihoone maksimaalne kõrgus 6 m ja korruselisus 1 korrus. 
Ehitusprojektide koostamise aluseks on Pargitaguse detailplaneering ning kohaliku omavalitsuse väljastatud lisatingimused mis täpsustavad ehitise arhitektuurseid ja ehituslikke tingimusi mida detailplaneering ei sisalda.
Pereelamu krundile võib ehitada maksimaalselt 5 hoonet (1 elamu ja 4 abihoonet). Suurim täisehitusprotsent on 25 krundi pindalast.
Elamu
• Suurim kõrgus maapinnast –8,5 m, kuni 2 korrust;
• Katuse kalle 15° - 30° või 30° - 45° vastavalt Põhijoonisel määratule ja koostatavale projektile (vt „Põhijoonis");
• Hoonete vähim tulepüsivusaste – hoonete vähim tulepüsivusaste TP3;
Abihoone
• Suurim kõrgus maapinnast – 6 m;
• Katuse kalle 15° - 30° või 30° - 45° vastavalt Põhijoonisel määratule ja koostatavale projektile (vt „Põhijoonis");
• Hoonete vähim tulepüsivusaste – hoonete vähim tulepüsivusaste TP3;
Enampakkumine kuulutatakse välja viie tööpäeva jooksul ostu soovi avaldamisest. Enampakkumise osaleja tasub 50 eurot osavõtutasu ja 200 eurot tagatisraha kinnistu kohta. Pakkumuse võitjale arvestatakse tagatisraha hoonestusõiguse tasu katteks, teistele tagastatakse. Osavõtutasu tagastamisele ei kuulu.
Enampakkumisel kujunenud hind on ühekordne hoonestusõiguse tasu kogu hoonestusõiguse perioodi eest, mille enampakkumise võitja kohustub tasuma enne hoonestusõiguse seadmise lepingu ja asjaõiguslepingu sõlmimist vallavalitsuse pangakontole või tehingut tõestava notari deposiidile.  Hoonestusõiguse tähtaeg on 10 (kümme) aastat hoonestusõiguse kandmisest kinnistusraamatusse. Hoonestaja saab hoonestusõiguse lõpetada ja taotleda väljaostmist 0 euroga peale elamule kasutusloa väljastamist.
Ostjal on kohustus kinnistu hoonestada 5 aasta jooksul. Kinnistu omanikul on õigus hoonestusõigus lõpetada hoonestusõiguse tasu tagastamata kui hoonestaja ei ole alustanud ehitustegevusega 2 (kahe) aasta jooksul kinnistusraamatusse kandmisest.
Ostjal on kohustus kinnistu hoonestada 5 aasta jooksul.
Infot müügi kohta saab küsida telefonil 3366910 või e-mail valentina.rego@maetaguse.ee ja telefonil 3366909 või e-mail sirje.allikmaa@maetaguse.ee.

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
Mäetaguse Vallavalitsus , Mäetaguse, Alutaguse vald
+372 336 6900 maetagusevv@maetagusevv.ee
Map-pin

Asukoht

Alutaguse vald, IDA-VIRUMAA, Eesti
 Alutaguse vald, Eesti