Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Koostatakse ühendustee projekti.

21. veebruar 2017
Maanteeamet projekteerib Topi liiklussõlme ja Saue linna vahelist ca 2 kilomeetri pikkust ühendusteed, millega seotakse omavahel Saue linna Kuuseheki tänav ja Topi liiklussõlme ligidale OÜ Chester Universali rajatava arenduse teedevõrgud. Maanteeamet kavandab 9 meetri laiuse kattega maanteed ning jalg- ja jalgrattateed, mille täpne laius selgub projekteerimise käigus. Lisaks kavandatakse Vääna jõele uut silda. Maanteeametil on plaanis rajada ühendustee, kuid valgustust tuleb sinna minimaalses vajalikus mahus. Kogu lõigu maantee või jalg- ja jalgrattatee valgustamist ei ole kavandatud. Soovi korral jääb see kohaliku omavalitsuse kanda.
Tänaseks hetkeks on maanteeamet alustanud projektiks vajaminevate erinevate uurimistöödega, mis kestavad suve lõpuni. Uurimistööde tulemustest lähtuvalt koostatakse esialgne projektlahendus, mis seejärel avalikustatakse. Esialgsete plaanide kohaselt toimub projektlahenduse avalikustamine 2017. aasta sügisel, võimaluse korral ka varem.
Ehitustöödega tehakse algust loodetavasti 2019. aastal. Täpne ehituse algus ja valmimine sõltub maade võõrandamisest, võimalikest kokkulepetest kohaliku omavalitsusega ning OÜ Chester Universali arendusest. Topi-Saue ühendustee rajamise üheks eelduseks on OÜ Chester Universali arenduse siseteede ehitamine/valmimine

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 620 1200 info@transpordiamet.ee
Projekteerimine
Briefcase
+372 626 0000 novarc@novarc.ee
Map-pin

Asukoht

HARJUMAA, Eesti
 Eesti
Hard-hat

Tööd objektil