Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Avalikustamisel projekteerimistingimuste eelnõu kinnistute vahelise piiri ning haljastuse, heakorra ja liikluskorralduse põhimõtete täpsustamiseks.

03. november 2020
Põhja-Tallinna Valitsus teatab, et 16 – 30.11.2020 toimub Peetri tn 7 ja 9 projekteerimistingimuste eelnõu ja taotluse avalik väljapanek tööaja jooksul Põhja-Tallinna Valitsuse infosaalis, Niine tn 2.
Tallinna Linnaplaneerimise Ametile esitatud projekteerimistingimuste taotluse nr 2011002/11719 ja lisatud illustreerivate materjalide kohaselt soovitakse täpsustada Peetri tn 7 ja Peetri tn 9 kinnistute vahelist piiri ning Peetri tn 9 kinnistu haljastuse, heakorra ja liikluskorralduse põhimõtteid.
Peetri tn 7 ja Peetri tn 9 kinnistu osas kehtib Tallinna Linnavolikogu 02.05.2013 otsusega nr 72 kehtestatud „Tööstuse tn 48 kinnistu ja lähiala detailplaneering“ (DP019130). Peetri tn 7 (DP krunt pos 6) on detailplaneeringuga kavandatud 30% äri- ja 70% elamumaa või 100% ärimaa sihtotstarbega krundiks. Krundil asuv endine katlamaja on ette nähtud rekonstrueerida 3 maapealse ja 1 maa-aluse korrusega hooneks ning hoone parkimine lahendada Tööstuse tn 48b krundile rajatava hoone maa-aluses parklas (DP krunt pos 1). Peetri tn 9 (DP krunt pos 7) on detailplaneeringuga kavandatud 100% ärimaa sihtotstarbega krundiks. Peetri tn 9 krundile on antud ehitusõigus ühe 7 maapealse ja 1 maa-aluse korrusega ärihoone ehitamiseks.
Peetri tn 7 kinnistul paikneb Noblessneri laevaehitustehase elektrijaam ja poolenisti elektrijaama korsten, mis mõlemad on kultuuriministri 18.08.1997 määrusega nr 46 „Kultuurimälestiseks tunnistamine“ tunnistatud ehitismälestiseks  (registri nr 8607). Ehitismälestiseks tunnistatud elektrijaama korstnast pool jääb Peetri tn 9 kinnistule.
Detailplaneeringut täpsustavate projekteerimistingimuste koostamine Peetri tn 7 ja Peetri tn 9 kinnistu osas on põhjendatud, kuna detailplaneeringu kehtestamisest on möödas üle 7 aasta, muutunud ehitamist reguleerivad õigusaktid ning ehitusseadustiku § 27 lõikes 4 on toodud alused, mis võimaldavad koostada detailplaneeringu täpsustamiseks projekteerimistingimuste eelnõu. Projekteerimistingimuste väljastamisel on võimalik tagada, et elektrijaama korsten jääb tervenisti Peetri tn 9 kinnistule, mis tagab ehitise kuuluvuse ühele omanikule ning seeläbi ehitise hilisema korrashoiu. Peetri tn 9 liikluskorralduse täpsustamise vajadus on tingitud olemasolevast varasemalt kavandatud jalakäijate panduse ning rajatud Kalaranna tänava juba realiseeritud lahendusest. Haljastuse lahenduse täpsustamise vajadus tuleneb realiseeritud teede lahendusest ja Peetri tn 9 krunti läbiva süvavee kollektori olemasolust, mille ümber tõstmist ei ole kavandatud ning mille peale või kaitsevööndisse ei tohi istutada kõrghaljastust.
Projekteerimistingimuste eelnõu ja taotlusega on võimalik tutvuda ka elektroonselt Tallinna planeeringute registris DP019130, Tööstuse tn 48 kinnistu ja lähiala detailplaneering,  detailplaneeringut täpsustavad projekteerimistingimused.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 610 2408 blrt@blrt.ee
Map-pin

Asukoht

Peetri 7, 9
Põhja-Tallinna linnaosa, TALLINN, Eesti
Peetri 7, 9 Põhja-Tallinna linnaosa, Eesti
Blueprint

Omadused

Objektiga/dokumentidega tutvumine 16 – 30.11.2020