Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Kavas killustiku tootmise mobiilse kompleksi evitamine. Menetluses õhusaasteloa taotlus.

06. november 2018
Keskkonnaamet on võtnud menetlusse Kiviõli Keemiatööstuse OÜ esitatud õhusaasteloa taotluse ja selle lisaks oleva lubatud heitkoguste projekti (edaspidi LHK projekt). Õhusaasteluba taotletakse Ida-Viru maakonda Lüganuse valda Satsu külla Rahe kinnistule (katastritunnus 75101:002:0109) killustiku tootmise mobiilse kompleksi evitamisega. Nimetatud kompleksi hakkab käitama Idakillustik OÜ (registrikood 12345655).
Killustiku tootmise kompleksi (mobiilne paekivi purustus- ja sorteerimissõlm) kasutatakse paekivi kaksikpaekihi purustamiseks. Paekivi purustamiseks kasutatakse  lõug- ja koonuspurusteid. Paekivi purustamine toimub kolmes etapis: I etapis suured paekivitükid purustatakse lõugpurustis teramõõduni, II etapis paekivitükid purustatakse koonuspurustis, III etapis materjal jaotakse neljaks fraktsiooniks. Killustiku aastatoodang on 57 000 tonni.
Purustussõlme käitamisel (purustid, sõelur) kasutatakse diiselmootoreid. Nimisoojusvõimsus kahe purusti kohta on 0,31 MW ja sõeluri kohta 0,16 MW ehk põletusseadmete summaarne nimisoojusvõimsus on 0,78 MW. Diislikütuse maksimaalne aastane kulu on 43,423 tonni.
Loa taotluse ja muude asjassepuutuvate dokumentidega saab tutvuda Keskkonnaameti Põhja regiooni Jõhvi kontoris (Pargi 15, Jõhvi, 41537, Ida-Viru maakond) ja Keskkonnaameti avalikus dokumendiregistris http://dhs-adr-kea.envir.ee/.
Kuni välisõhu saasteloa andmise või andmisest keeldumise otsuse tegemiseni on igaühel õigus esitada Keskkonnaametile taotluse kohta oma põhjendatud ettepanekuid ja vastuväiteid. Ettepanekuid ja vastuväiteid saab esitada suuliselt või kirjalikult e-posti aadressil info@keskkonnaamet.ee või postiaadressil Pargi 15, Jõhvi, 41537, Ida-Viru maakond.

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
KKT Oil OÜ, KIVIÕLI
, +372 685 0534 info@keemiatoostus.ee
Map-pin

Asukoht

Rehe
IDA-VIRUMAA, Eesti
Rehe Eesti