Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Avalikustamisel detailplaneering kontorihoone, parkla ja seda ümbritseva pargi rajamiseks.

07. august 2019
Veski 1 maaüksuse detailplaneeringu avalik väljapanek toimub 26. augustist 8. septembrini 2019 Hummuli raamatukogus ja Tõrva vallavalitsuses (Tõrva linn, Kevade 1). Detailplaneeringu avalik arutelu toimub 9. septembril 2019 Tõrva Vallavolikogu saalis (Tõrva linn, Kevade 1). Lisainfo: madis.mumm@torva.ee, 7665 318.
Planeeringualaks on Hummuli alevikus Veski tn 1 kinnistu (kt 20801:001:0153), mille pindala on umbes 1,1 ha. Planeeringu eesmärk on kinnistu jagamine kruntideks kontorihoone, parkla ja seda ümbritseva pargi rajamiseks.
Veski tn 1 kinnistu asub Hummuli aleviku keskel ja on hetkel kasutuseta muruplats, mis ei paku puhkevõimalusi ega aita kaasa piirkonna arengule. Piirkonna üheks arendamise võimaluseks on kohalike ettevõtete kaasamine, mis tingib vajaduse Veski tn 1 kinnistu sihtotstarbe osalise muutmise ärimaaks. Omavalitsus näeb planeeringu koostamise eesmärgis võimalust tagada kinnistule parem kasutusviis, mis arvestab nii kohalike elanike kui ettevõtjate huve. Huvide tasakaalustamine on tagatud tingimusega, kus ärihoone ehitamisega kindlasti koos tuleb rajada ka park-haljasala.
Hummuli valla üldplaneeringu kohaselt on planeeringuala puhke- ja virgestusmaa. Planeerimisseaduse kohaselt loetakse üldplaneeringu põhilahenduse muutmiseks üldplaneeringuga määratud maakasutuse juhtotstarbe ulatuslikku muutmist. Detailplaneeringuga kavandatava ärihoone ja parkla alla jääva maa-ala suurus on ca 0,3 ha (ca 30% planeeritavast kinnistust) ja ülejäänud alal (ca 70% planeeritavast kinnistust) nähakse ette avaliku kasutusega park. Seega ei ole tegemist juhtotstarbe ulatusliku muutmisega, kuna enamus kinnistust planeeritakse üldplaneeringu kohaselt puhke- ja virgestusmaaks.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 766 5310 torva@torva.ee
Detailplaneerimine
Briefcase
+372 740 9800 dge@dge.ee
Map-pin

Asukoht

Veski 1
TÕRVA, VALGAMAA, Eesti
Veski 1 TÕRVA, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Pindala 1,1 ha
Objektiga/dokumentidega tutvumine 26. august - 8. september 2019