Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Kehtestatud detailplaneering rida- ja korterelamute rajamiseks. Planeeringuala 0,9 ha.

25. märts 2021
Tartu Vallavalitsus kehtestas Vahi alevikus asuva Keskuse tee 1 maaüksuse ja lähiala detailplaneeringu. Planeeringuala suurus on ca 0,9 ha.
Planeeringulahendus näeb ette Keskuse tee 1 ja Keskuse põik L1 liitmise üheks elamumaa krundiks pindalaga 7527 m². Krundi kasutamise sihtotstarve on 70 % ER- ridaelamumaa ja 30 % EK- korterelamumaa. Krundile on määratud ehitusõigus kahe ridaelamu ja ühe korterelamu püstitamiseks. Ühes ridaelamus võib olla maksimaalselt 8 boksi, korterelamu maksimaalne korterite arv on 20. Kogu krundi ehitisealune pind on kokku planeeritud 1980 m² (ca 26% krundi pindalast), sh korterelamu kuni 455 m². Planeeringu põhijoonisel on toodud võimalik krundi hoonestusala ja fikseeritud erineva tingmärgiga ala, kus võib paikneda korterelamu. Arvestades planeeringuala asukohta ja piirkonnas kehtivaid ehitusõigusi, on lubatud perspektiivse Keskuse tee ringristmiku poolsesse ossa rajada kuni 3- korruseline korterelamu maht. Ridaelamud võivad olla kuni 2-korruselised. Krundi ehitusõigus tuleb realiseerida kolme hoone mahuna.
Lisaks Keskuse teelt olemasolevale krundile juurdepääsule on planeeritud täiendav võimalik juurdepääs Keskuse tee ja Mõisapiiri tn vaheliselt uuelt ühendustänavalt. Lisaks on kirjeldatud haljastuse põhimõtted (haljastatava ala minimaalne suurus on 35 % krundi pindalast, sh kõrghaljastuse osakaal peab olema vähemalt 10 % haljastatavast alast). Krundil tuleb tagada vähemalt 2 parkimiskohta iga ridaelamu boksi kohta ja 1,5 parkimiskohta iga korteri kohta korterelamus ning lisaks vähemalt 1 külaliskoht iga maja kohta.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
5125020 info@borgkv.ee
Detailplaneerimine
Briefcase
+372 742 0218 artes@artes.ee
*****
Briefcase
Tartu Vallavalitsus , Kõrveküla, Tartu vald
+372 733 7750, 510 6363 tartuvald@tartuvald.ee
Map-pin

Asukoht

Keskuse tee 1
Vahi, Tartu vald, TARTUMAA, Eesti
Keskuse tee 1 Vahi, Tartu vald, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Pindala 0,9 ha (planeeringuala)
Pindala 7527 m² (krunt)
Hooneid/rajatisi 3
Kortereid 20
Pindala 1980 m² (ehitistealune pind)
Korruseid 3