Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Selgunud ideekonkursi võitja parkide valgustuse ideelahenduse leidmiseks.

16. märts 2020
Tallinna Bastionite vööndi parkide valgustuse teemaplaneeringu ideekonkurss on jõudnud lõpule. Konkursil soovis osaleda 15 ettevõtet kuuest erinevast riigist. Võistlutöö teostamise ettepanek tehti neist kolmele: Norra firma Zenisk AS, Soome firma VALOA Design Ltd ning Taani firma Ramboll. Kõik kolm osalejat esitasid väga põhjalikel ruumianalüüsidel põhineva valgustuse kontseptsiooni terviklahendused tervele Bastionite vööndi ala parkidele.
Konkursi võidutööks valiti Soome firma VALOA töö „Kajad“. Võidutöös pakutud valgustuslahendus on mitmetasandiline, terviklikult läbimõeldud ning seob eri paigad tervikuks, ent võimaldab esile tuua ka parkide eripära. Lahendus arvestab hiljuti renoveeritud linnamüüri ja linnamüüri tornide valgustusega ja jätkab sarnast kontseptsiooni ka pargialal.
Töö keskmes on vanalinna keskaegse miljöö rõhutamine erilahendusvalgustiga „Uus Hansa“, mille puidust mastid mõjuvad uuendusliku ja sobiva ideena. Võidutöös on pakutud uudseid valgustuse juhtimise skeeme, mis näiteks arvestavad ilmaolude ja ka Toompargi nahkhiirtega. Võidutöö alusel sõlmitakse leping valgustusprojekti koostamiseks Kanuti aiale.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 645 7191 kommunaal@tallinnlv.ee
Valgustussüsteemid
Briefcase
+358 3 3444737
Map-pin

Asukoht

TALLINN, Eesti
 Eesti
Hard-hat

Tööd objektil