Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Maanteeõigu rekonstrueerimine. Tööde kestus 5 kuud.

31. märts 2020
6. aprillil 2020 alustatakse Keedika–Linnamäe teelõigul km 54,9–62,8 rekonstrueerimistöödega. Tööde eesmärk on viia teelõigu amortiseerunud kate vastavusse liiklussagedusega ning tõsta sõidumugavust ja liiklusohutust.
Teelõigu rekonstrueerimise käigus freesitakse olemasolev kattekiht, rajatakse uued dreen- ja killustikukihid, uus kompleksstabiliseeritud alus ning kogu lõigule uus kahekihiline asfaltbetoonkate. Asendatakse kõik olemasolevad truubid ja liikluskorraldusvahendid.
Aprilli esimestel nädalatel alustatakse väljamärkimis- ja raadamistöödega, misjärel jätkatakse kaevetööde ning teetruupide ehitusega. Orienteeruvalt kuu aja pärast ehk mai alguses alustatakse põhiliste teetöödega, siis freesitakse vana asfaltkate, alustatakse tee muldkeha laiendamisega ning ehitatakse välja uued katendikonstruktsiooni kihid. Töid tehakse lõikude kaupa – kogu rekonstrueeritav teelõik on jagatud kaheks ligi 4 km osaks.
Esimeses etapis alustatakse töödega Keedika poolsest otsast ning liigutakse Linnamäe poole. Peale esimesele lõigule alumiste konstruktsioonikihtide rajamist, alustatakse mai lõpus paralleelselt töödega ka teisel lõigul.
Teetööde käigus ümbersõite ette nähtud ei ole, kuid arvestada tuleb liikluspiirangutega vahetult töötsoonis ning ajal, mil tee on veel lõplikult asfalteerimata. Töötsoonis on liikumiskiirus 30–50 km/h olenevalt tehtavatest töödest. Tööde ajal on vähemalt üks sõidusuund liiklejatele alati avatud. Kõigi tööde teostamisel ja tööde vaheaegadel, kui pole tagatud vähemalt 1+1 sõiduraja olemasolu, kasutatakse liikluse reguleerimiseks foore või liiklusreguleerijaid. Ehitustööd kestavad viis kuud.
Objekti projekteerija oli Selektor Projekt OÜ. Omanikujärelevalvet teostab Infragate Eesti AS ja ehitustöid teeb Tariston AS. Tööde maksumus on ligi 2,6 miljonit eurot.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 620 1200 info@transpordiamet.ee
Teekatted, asfalteerimine, teetööd
Briefcase
+372 650 1000 tariston@tariston.ee
Omanikujärelevalve
Briefcase
+372 626 7777 info@infragate.ee
Projekteerimine
Briefcase
+372 56 565 000 selektor@selektor.ee
Map-pin

Asukoht

km 54,89-62,82
LÄÄNEMAA, Eesti
km 54,89-62,82  Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Maksumus 2,6 mln €
Tööde lõpp august 2020