Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Arhitektuuribiennaali Eesti paviljoni kuraatorkonkurss. Tähtaeg 22. mai.

01. märts 2019
Eesti Arhitektuurikeskus kuulutab välja rahvusvahelise konkursi, et leida parim idee ja kuraator Eesti väljapanekule 2020. aastal toimuval Veneetsia XVII arhitektuuribiennaalil. Võistluse eesmärk on leida parim ideekavand, mis tutvustab Eesti arhitektuuri ja linnaehitust ning tõstab meie arhitektide ja arhitektuurimõtte nähtavust maailmas. Võistlusele oodatakse arhitektide, kunstiteadlaste, kunstiajaloolaste, disainerite, sisearhitektide, ajaloolaste jt arhitektuurivaldkonnaga seotud erialase taustaga kuraatorite töid. Kaheetapilise võistluse esimeseks etapi tähtaeg on 22. mail kell 12 Eesti aja järgi; teise vooru pääseb viis tööd, teise vooru tulemuste avalik esitlus välkloengu formaadis toimub 13. juunil ning võitjad kuulutatakse välja 21. juunil 2019.
Arhitektuuribiennaali Eesti väljapaneku kuraatorivõistlus on rahvusvaheline, avalik ja kaheetapiline – lisaks kohalikele arhitektidele on Eesti väljapaneku ideevõistlusele oodatud osalema rahvusvaheliselt tuntud kuraatorid ja valdkonna professionaalid, nii teoreetikud kui ka tegevarhitektid. Veneetsia XVII arhitektuuribiennaali Eesti väljapaneku produtsent ja rahvusvahelise kuraatorivõistluse korraldaja on Eesti Arhitektuurikeskus, kaaskorraldajaks Eesti Arhitektide Liit, koostööpartnerid Eesti Kultuuriministeerium ja Eesti Kultuurkapital.
Võistlustöid hindab žürii, kuhu kuuluvad arhitektid Raul Järg (Eesti Arhitektuurikeskuse juhataja), Andres Kurg (arhitektuuriteadlane, EKA professor ja vanemteadur), Laura Linsi (2018. aasta Eesti väljapaneku kaaskuraator), Roland Reemaa (2018. aasta Eesti väljapaneku kaaskuraator), Veronika Valk (Kultuuriministeeriumi arhitektuuri- ja disaininõunik), Triin Ojari (Eesti Arhitektuurimuuseumi direktor), Peeter Pere (arhitekt) ning Maria Arusoo (Eesti Kaasaegse Kunsti Keskuse juhataja).
Eesti Arhitektuurikeskuse missioon on Eesti nüüdisarhitektuuri ja linnaehituse edendamine, arhitektuurialase teadlikkuse kasvatamine ning Eesti arhitektuuriekspordi arendamine. Lisaks sellele korraldab keskus iga kahe aasta järel Tallinna Arhitektuuribiennaali (TAB), organiseerib arhitektuuri välkloengute sarja ning viib ellu mitmeid teisi arhitektuurialaseid eriprojekte.
Lisainfo: Eve Arpo Produtsent Tel: +372 564 60 564 E-post: eve@arhitektuurikeskus.ee

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
6117436 info@arhitektuurikeskus.ee
Map-pin

Asukoht

Itaalia, Veneetsia
Euroopa Liit
Itaalia, Veneetsia Euroopa Liit
Blueprint

Omadused

Esitamise tähtaeg 22. mai 2019