Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Kehtestatud planeering äri- ja turismikompleksi rajamiseks.

28. veebruar 2020
Tartu Vallavalitsus võttis vastu ja suunas avalikule väljapanekule Puhtaleiva külas asuva Kõrtsimäe maaüksuse detailplaneeringu. Planeeringuala suurus on ca 0,9 ha. Planeeringuga rajatakse ärikompleks (metsatehnika müük ja hooldus), mille juurde kuuluvad ka eluruumid. Planeeringuala asub tugimaantee nr 39 Tartu-Jõgeva-Aravete ääres. Alal asub ka endine kõrtshoone (Sootaga kõrtsihoone, muinsuskaitse all ehitismälestisena, reg nr 7280), mille kaitsevööndiks on 50 m maa-ala mälestise väliskontuurist. Lisaks asub planeeringuala Vooremaa maastikukaitsealal Vooremaa piiranguvööndis. Maaüksus jääb ka alale, mis kuulub Vooremaa linnualana Natura 200 võrgustikku.
Planeeringuga on määratud krundile hoonestusala (krundi osa, kuhu võib rajada hoonestuse) ja selle piiritlemisel on lähtutud maaüksust läbivast elektri õhuliinist ja planeeringu koostamisel tehtud koostööst Keskkonnaametiga ja Muinsuskaitseametiga. Planeeringuga on antud ehitusõigus lisaks olemasolevale kõrtsihoonele kahe uue hoone püstitamiseks, kõigi hoonete lubatud maksimaalne ehitisealune pind krundil kokku on 1200 m². Planeeringuga on lahendatud ka hoonete tehnovõrkudega varustamine. Veevarustus ja kanalisatsioon on lahendatud lokaalselt krundisiseselt, elektrivarustuse osas uusi liitumisi krundile ei taotletud ja lahendust ümber ei planeeritud. Olemasolev kõrtsihoone on lubatud restaureerida ja ümber ehitada vastavalt muinsuskaitse eritingimustele.
Detailplaneeringu koostamise käigus on tehtud koostööd Maanteeametiga, Keskkonnaametiga, Muinsuskaitseametiga ja Päästeametiga.
Avalik väljapanek toimub 16.03.2020–29.03.2020 tööpäevadel Tartu Vallavalitsuse kantseleis (Haava tn 6, Kõrveküla alevik).
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
Timberbalt OÜ, Puhtaleiva, Tartu vald
5126033 info@timberbalt.eu
Map-pin

Asukoht

Kõrtsimäe
Puhtaleiva, Tartu vald, TARTUMAA, Eesti
Kõrtsimäe Puhtaleiva, Tartu vald, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Detailplaneerimine
Blueprint

Omadused

Pindala 0,9 ha
Objektiga/dokumentidega tutvumine 16.03.2020–29.03.2020