Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Allkirjastastatud piiriülene koostöö projekt, mille raames rekonstrueeritakse maanteed ja parklad, rajatakse kergliiklusteed ja turuplatsid.

05. juuni 2019
Projekti juhtpartner Setomaa vald ja Eesti-Vene programmi korraldusasutuse juht Ege Ello allkirjastasid Eesti-Vene piiriülese koostöö projekti „SME Access“ toetuslepingu, mille raames rekonstrueeritakse nii Eestis kui Venemaal 20 kilomeetrit maanteed, rekonstrueeritakse kolm parklat, rajatakse kolm kergliiklusteed ja kaks turuplatsi. Projekti raames kaetakse mustkattega Värska-Saatse vaheline teelõik kuni Saatse piiripunktini ja rekonstrueeritakse Gverston-Krupp-Kulje tee esimene etapp Petseri rajoonis. Setomaa valda luuakse kolm kergliiklusteed ja rekonstrueeritakse kolm parklat. Samuti rajatakse Petseri linna turuplats ning soetatakse Värska turuplatsi müügiletid.
Projektis osaleb Eesti poolt lisaks Setomaa vallale ka Maanteeamet. Venemaa poolel koordineerib projekti tegevusi Pihkva oblasti majandusarengu ja investeeringupoliitika komitee, kes korraldab ka ettevõtete teadmiste ja oskuste parandamisele suunatud tegevusi. Lisaks on partneriteks ka Petseri rajooni administratsioon ja Pihkva oblasti transpordi ja teedevõrgu komitee.
Kogu projekti maksumus on 5 050 000 eurot, millest ca 80% ehk 4 039 721,80 eurot rahastatakse Eesti-Vene piiriülese koostöö programmist.
2021. aastal on projekti lõpuks paranenud teede olukord Setomaal ja Petseri rajoonis.
Eesti-Vene piiriülese koostöö programmi 2014-2020 eesmärk on edendada piiriülest koostööd Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni vahel, et soodustada sotsiaalmajanduslikku arengut mõlemal pool ühist piiri.

Objektiga seotud ettevõtted

*****
Projekti partner
Briefcase
Setomaa Vallavalitsus , Värska, Setomaa vald
+372 796 4733, +372 796 4775 vald@setomaa.ee
Briefcase
+372 620 1200 info@transpordiamet.ee
Map-pin

Asukoht

Setomaa vald, VÕRUMAA, Eesti
 Setomaa vald, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil