Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Õhuliinid asendatakse maa-aluse kaabelliiniga. Toimub projekteerimine.

18. mai 2021
Elering jätkab Tartus õhuliinide asendamist maa-aluste kaablitega, lähema 10 aasta jooksul kaovad linna ümbritsevad kõrgepingeliinid. 
Maakaablitega asendatakse kõik ringikujuliselt Tartu tiheasustusega alasid ümbritsevad 110-kilovoldised kõrgepinge õhuliinid. Rajatavate kaablite kogupikkus küünib mitmekümne kilomeetrini.
Kaablid hakkavad ühendama Tartu ja Emajõe, Tartu ja Anne, Tartu ja Tööstuse ning Tööstuse ja Anne alajaama. Kõige suurem mõju uute kaablite rajamisel on Ränilinna, Ropka, Ihaste, Annelinna, Jaamamõisa, Raadi ja Supilinna linnaosale.
Kõiki maste maha ei võeta, osa neist saab uue elu kõrgust vajavate saatjate või vastuvõtjate kinnituskohtadena.
Ettevalmistustööd teeb hanke võitnud OÜ Leonhard Weiss, mis koostab projekti ja teeb trassivalikuga seotud tööd, hangib ehitusload, sõlmib kooskõlastused maaomanike ja omavalitsustega ning korraldab geodeetilised uuringud.
Tartu linn plaanib jätta kõrgepingeliinide all oleva maa peamiselt rohealadeks või siis rajada õhuliinidest vabaks jäävatesse koridoridesse kergliiklusteid ja tänavaid. Linna üldplaneering näeb väikeses osas ette ka võimaluse kõrgepingeliinist vabaks jääv maa hoonestada.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 715 1222 info@elering.ee
Projekteerimine
Briefcase
+372 601 2285 estonia@leonhard-weiss.com
Map-pin

Asukoht

TARTU, TARTUMAA, Eesti
 TARTU, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Geoloogia, geodeesia
  • Elekter
  • Alajaamad, kõrgepingeliinid
  • Maaparandus-, kaeve-, mulla-, pinnasetööd