Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Kavandatakse vanarehvidest tee rajamist 2022.a. juunikuuks.

08. oktoober 2021
Tapal valmib järgmise aasta juunikuus Eesti esimene rehviplokkidest tee, mis lahendab vanarehvide käitlemise probleemi. Rekonstrueeritav Läpi-Ojaküla tee on ligipääsutee kaitseväe keskpolügoonile. 
Tallinna Tehnikakõrgkooli lektori Sven Sillamäe sõnul lahendab rehviplokkide kasutuselevõtt ära Eestis tekkiva rehvide käitlemise probleemi ning samaaegselt võimaldab säästa taastumatut loodusvara nagu liiva ja kruusa, mida muidu peaks tee ehitamisel kasutama suuremas koguses. Teisisõnu asendatakse osa vajaminevast pinnasemahust taaskasutatud materjaliga, mis on vajadusel ka hiljem, näiteks tee lammutamisel, jälle kasutatav. Rehviplokid võimaldavad hoida teekonstruktsioonide kaalu probleempinnastel väiksemana ja tagada vajamineva kandevõime.
Läpi-Ojaküla tee ehitatakse 7 meetri laiuse kruusakattega, kogupikkusega 8 kilomeetrit, millest rehviplokke kasutatakse vähemalt 3 kilomeetri ulatuses.
Lepingu tee rekonstrueerimiseks sõlmisid omavahel Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus, Tapa vald ja AS Tariston. Rehviplokkide tootjaks on osaühing Wastedirect ning rehviplokkide kasutamise lubamiseks on väljastatud ka keskkonnaameti vastav registreering.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 322 9650 vallavalitsus@tapa.ee
Briefcase
+372 7170400 info@kaitseinvesteeringud.ee
Teekatted, asfalteerimine, teetööd
Briefcase
+372 650 1000 tariston@tariston.ee
Map-pin

Asukoht

Läpi-Ojaküla tee
TAPA, LÄÄNE-VIRUMAA, Eesti
Läpi-Ojaküla tee TAPA, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Tööde lõpp juuni 2022
Pikkus 8 km