Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Avalikustamisel detailplaneeringu eskiis korterelamute, ärihoonete ja parkimishoonete ehitamiseks.

05. aprill 2022
Lasnamäe Linnaosa Valitsuses Pallasti tn 54 I korruse infosaalis toimub Raadiku tn 10 ja Peterburi tee 105 kinnistute  detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse avalik väljapanek 18. aprillist kuni 18. maini 2022. Eskiislahendust tutvustav avalik arutelu toimub 26.mail  2022 kell 16.00 Lasnamäe Linnaosa Valitsuse hoones I korruse saalis aadressil Pallasti tn 54.
Planeeritav ala asub Lasnamäe linnaosas Seli ja Mustakivi asumites Raadiku tänava ja Peterburi tee vahelisel alal. Maa-ala suurus on 6,44 ha.
Planeeritavale maa-alale jäävad järgmised kinnistud: OÜle Astlanda Kinnisvara kuuluv ühiskondlike ehitiste maa sihtotstarbega Raadiku tn 10 kinnistu; Eesti Vabariigile kuuluvad 50% tootmismaa ja 50% ärimaa sihtotstarbega Peterburi tee 105 kinnistu ja tootmismaa sihtotstarbega Peterburi tee 105a kinnistu; OÜle Raadiku Arendus kuuluv tootmismaa sihtotstarbega Raadiku tn 8d kinnistu. Osaliselt jääb planeeritavale maa-alale OÜle Raadiku Arendus kuuluv transpordimaa sihtotstarbega Raadiku tänav T5 kinnistu ning Tallinna linna omandis olevad transpordimaa kinnistud aadressiga Peterburi tee T7, Raadiku tänav T2 // Ümera tänav T1  ja Mahtra tänav T2 // Raadiku tänav T1.
Detailplaneeringu koostamise eesmärk on ühiskondlike ehitiste maa sihtotstarbega Raadiku tn 10 ning äri- ja tootmismaa sihtotstarbega Peterburi tee 105 kinnistutest moodustada elamumaa, ärimaa, üldkasutatava maa ja transpordimaa sihtotstarbega krundid ning määrata moodustatavatele kruntidele ehitusõigus korterelamute, ärihoonete ja parkimishoonete ehitamiseks.
Algatatud Raadiku tn 10 ja Peterburi tee 105 kinnistute detailplaneering sisaldab ettepanekut muuta Raadiku tn 10 kinnistu osas  Lasnamäe elamualade üldplaneeringu kohane maakasutuse juhtotstarve avalikult kasutatavate ja sotsiaalobjektide alast ettevõtlusalaks, haljasalaks ja korterelamute alaks.
Tallinna Linnaplaneerimise Ameti ja Lasnamäe Linnaosa Valitsuse ettepanekul korrigeeriti mitmel korral algatamisettepaneku aluseks olevat eskiislahendust. Selle tulemusel on planeeritava ala põhjaossa ette nähtud moodustada eraldi krunt ärihoonele ja avalikule haljasalale. Planeeritava ala keskmine tihedus on 1,0.
Digitaalselt on võimalik Raadiku tn 10 ja Peterburi tee 105 kinnistute  detailplaneeringu eskiislahenduse jooniste ja seletuskirjaga (DP043400) tutvuda Tallinna planeeringute registris aadressil https://tpr.tallinn.ee/.
Antud kuulutus avaldatakse vastavalt planeerimisseaduse § 128 lg-te 6 – 8 ja haldusmenetluse seaduse § 31 lg 1 p 1 kohaselt, kuna detailplaneeringu algatamisest, detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse avalikust väljapanekust ning detailplaneeringu eskiislahendust tutvustavast avalikust arutelust on vajalik teavitada ja vastav dokument kätte toimetada enam kui sajale isikule.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Arendaja
Briefcase
+372 698 8000 astlanda@astlanda.ee
Detailplaneerimine
Briefcase
+372 626 4100 kprojekt@kprojekt.ee
Map-pin

Asukoht

Raadiku 10, Peterburi tee 105
Lasnamäe linnaosa, TALLINN, Eesti
Raadiku 10, Peterburi tee 105  Lasnamäe linnaosa, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Pindala maa-ala 6,44 ha
Objektiga/dokumentidega tutvumine 18. aprill - 18. mai 2022