Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

katlamaja rekonstrueerimistööd. Tööde lõpp sügisel 2021.

12. veebruar 2021
SW Energia alustas augustis Abja-Paluojas kaugküttevõrgu kaasajastamist. Tööde eesmärgiks oli ühildada seni 4 eraldiseisvat katlamaja uute ühendtorustikega ning läbi selle kohaliku kaugküttevõrgu energiatõhusamaks ja töökindlamaks muutmine. Ehitustööde tulemusena vahetati välja peaaegu 1800 m ulatuses vananenud torustikku. Tööde käigus kahjustada saanud haljastus ja asfaltteed taastatakse kevadel.
Käesoleva aasta (2021.a.) sügiseks valmib Abja-Paluojas uus täisautomaatne hakkepuidukatlamaja, mis on keskkonnasõbralik ning toodab soojust taastuvenergiast, hakkepuidust. Katlamaja ehitustööd algasid möödunud sügisel. Seni toodeti Abja-Paluojas sooja 4 katlamajas, mis ei olnud kuigi keskkonnasõbralik ega tõhus. Täna, mil kaugküttetorustik on rekonstrueeritud ja ühendtorustike abil üheks kaugküttevõrguks liidetud, toodetakse toasooja Kastani tänaval asuvas ajutises konteinerkatlamajas.
Kasutades kõige kaasaegsemaid tehnoloogiaid, saab siiani õliküttel töötavast Kastani tänava katlamajast biokütusel (hakkepuidul) sooja tootev katlamaja. Kütusena kasutatav hakkepuit on Eestis kohapeal puidu raiest tekkiv jääkmaterjal, mis on suurepäraselt kasutatav taastuv biokütus.
Abja-Paluoja kahe projekti kogumaksumuseks on ca 1 miljon eurot, millest ca 50% (479 990 eurot) tuleb Keskkonnainvesteeringute Keskuselt (KIK) ja ülejäänu investeerib SW Energia. Trassi ehitustöid teostas Metrx OÜ, katlamaja ehitab Kolmtex OÜ.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
SW Energia OÜ, Paikuse, PÄRNU
+372 447 7862 info@swenergia.ee
Katlamajad, soojussõlmed
Briefcase
Kolmtex OÜ, PÄRNU
+372 442 9246, +372 56 62 8904, +372 5247707 info@kolmtex.ee
Tööde teostaja
Briefcase
Metrx OÜ, TARTU
(+372) 58844429 tarvosarapuu@gmail.com, info@metrx.ee
Map-pin

Asukoht

ABJA-PALUOJA, VILJANDIMAA, Eesti
 ABJA-PALUOJA, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Maksumus ca 1 mln EUR