Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Algatati eriplaneering tuulepargi rajamiseks.

01. juuli 2020
Enefit Green esitas märtsis Pärnu linnale taotluse eriplaneeringu algatamiseks, et alustada keskkonnamõjude hindamist ning selgitada välja, kas Pärnu linnast  20 kilomeetri kaugusel Paikuse osavallas asuv soine ala on sobiv tuulepargi rajamiseks. Pärnu linnavolikogu kiitis heaks.
Eriplaneeringu taotluse heakskiitmise järgselt saab Enefit Green jätkata keskkonnamõjude hindamise algatamise protsessiga. Selle käigus asutakse uurima, kas piirkonda jääb kaitsealuseid liike ning kas tuulepargil ning selle infrastruktuuril on mõju loodus- ja elukeskkonnale. Uuringud kestavad kokku ligikaudu 3 aastat, mille käigus on kohalikel elanikel võimalik kaasa rääkida ja arvamust avaldada. Uuringute tulemuste põhjal selgub, kas ja millistel tingimustel on võimalik tuuleparki sellesse piirkonda rajada.
Esialgsete plaanide järgi on tuulepark kavas rajada Paikuse osavalda, Põlendmaa lähistele, kuhu plaanitakse kuni 7 tuulikut. Lisaks kuuluvad tuulepargi projekti koosseisu veel kuni 3 tuulikut, mis jäävad kõrval asuva Tori valla piiridesse. Selleks andis Enefit Green käesoleval nädalal Tori vallavalitsusele sisse vastava eriplaneeringu algatamise taotluse.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Arendaja
Briefcase
+372 5865 4999 info@enefitgreen.ee
*****
Briefcase
+372 4448200 linnavalitsus@parnu.ee
Map-pin

Asukoht

Põlendmaa
Paikuse, PÄRNU, PÄRNUMAA, Eesti
Põlendmaa Paikuse, PÄRNU, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Planeerimine
  • Detailplaneerimine
  • Elekter