Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Valla 2022. aasta investeeringud.

11. veebruar 2022
Sel aastal on vallavalitsus kavandanud ­investeeringuteks 3 571 257 eurot. Lihula gümnaasiumi hoone valminud analüüs pidas vana maja renoveerimist liialt kulukaks ja juurdeehitust kooliperele suureks, mistõttu soovitati ehitada vajadustele vastav väiksem hoone, mille ülalpidamiskulud oleks väiksemad. Valla eelarve investeeringute lõviosa kulub Lihula gümnaasiumi uue õppehoone projekteerimise ja ehitamise tarvis. Selleks on kavandatud 2 049 000 eurot.
Lihula muuseum, mis asub mõisa peahoones, saab vallalt 920 757 eurot, millest 640 000 euroga ehitatakse mõisa viinaait ümber muinsuskaitse teabe- ja kogukonna käsitöökeskuseks. 215 000 eurot plaanitakse kulutada peahoones kolme baltisaksa väljapaneku ruumi remondiks ja eks­positsiooni loomiseks. Järelejäänud 66 000 euro eest tehakse ära frontooni ja rõdu muinsuskaitselised tööd.
Riik andis Vatla mõisa härrastemaja peasissekäigu restaureeri­mise tarbeks 24 000 eurot, millele vald lisab ülejäänud osa suurusjärgus ligemale 7000 eurot. Häärberi peasissekäik ja selle kohal asuv rõdu on väga kehvas seisus, laguneb ja kaotab väärtust
Kolmas suur summa 330 000 eurot kulub vallavalitsusel teedele, kuid mis täpsemalt ära tehakse, alles selgub, sest teedeehituse hankeplaani koostatakse. Kuid kindel kavatsus on asfal­tida Vatla kergliiklustee.
Väiksemas mahus soovib vald toetada kogukondi, näiteks luua kogukonnakeskused Lõpe klubi ja Virtsu kooli baasil. Selleks on eelarvesse kavandatud nende eskiis- ja põhiprojektide koosta­mine. Mõlemas asumis on soov ühe ­katuse alla viia lasteaed, kool, raamatukogu, rahvamaja, kogukondlik seltsitegevus ja vajadusel muud piirkonnas vaja minevad teenused.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 472 4630 vallavalitsus@laaneranna.ee
Map-pin

Asukoht

Lääneranna vald, PÄRNUMAA, Eesti
 Lääneranna vald, Eesti