Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Riik toetab väike- ja korterelamute rekonstrueerimist ning päikesepaneelide paigaldamist kokku 13 miljoni euro ulatuses.

10. märts 2022
Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium suunab sel aastal läbi KredExi ja EASi ühendasutuse väikeelamute energiatõhususe toetamiseks 8 miljonit eurot, suurema tähelepanu all on seekord päikesepaneelide paigaldamine koos katuse või fassaadi soojustamisega. Samuti avaneb 5 miljoni euro suurune päikesepaneelide toetus korteriühistutele.
Väikeelamute rekonstrueerimistoetust saab EASi ja Kredexi ühendasutusest taotlema asuda märtsi lõpus. Seekord on senisest suurema tähelepanu all päikesepaneelide paigaldamine koos katuse või fassaadi soojustamisega. Hoone terviklikul rekonstrueerimisel on toetusmäär Tallinnas ja Tartu linnas 30 % ja kuni 20 000 eurot, Tallinna ja Tartuga piirnevates omavalitsusüksustes 40% ja kuni 30 000 eurot ning mujal piirkondades 50 % ja kuni 40 000 eurot. Hoone osalisel renoveerimisel on toetus üleriigiliselt 20 % ja kuni 20 000 eurot ning päikesepaneelide paigaldamisel ja katuse või fassaadi renoveerimisel 30 % ja kuni 20 000 eurot. Toetus on mõeldud majadele, mis on valminud enne 2000. aastat.
Aprillis avaneb ka korterelamutele päikesepaneelide paigaldamiseks mõeldud toetuse taotlusvoor. Toetuse saamiseks tuleb lisaks päikesepaneelide paigaldamisele korda teha ka paneelide alla jääv katus või fassaad, et energiasäästu suurendada. Toetuse täpsemad tingimused avalikustatakse märtsi jooksul.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

*****
Briefcase
+372 667 4100 kredex@kredex.ee
Map-pin

Asukoht

ÜLE VABARIIGI, Eesti
 Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Rekonstrueerimine
  • Elekter
  • Katused, katusekatted, katusetööd
  • Fassaadid